Torró posa dubtes sobre la gestió anterior per tapar que podria ser el primer alcalde de Gandia imputat per prevaricació

El Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia ha denunciat hui que el govern de Torró continua mirant al passat per tal de tapar les seues vergonyes després d’un any de nefastes gestions. Així, segons ha explicat el regidor Vicent Mascarell, “no és casualitat que en la setmana en la que Torró pot ser el primer alcalde de Gandia imputat per prevaricació, traguen a la llum les factures del creuer dels Borja i posen en dubte, sense cap concreció, la gestió anterior”.

Mascarell ha insistit en la gravetat de la informació que ha saltat esta setmana i que podria portar a Torró, seguint les directrius de Fabra, a deixar de ser l’alcalde de la ciutat si finalment és imputat per prevaricació arrel de la querella criminal presentada la setmana passada contra la seua persona.

El regidor socialista ha ironitzat sobre el temps que ha tardat el govern a trobar les factures i ha assegurat que els socialistes “donaran suport a l’auditoria que es realitze per tal de saber el cost del creuer”. Però Mascarell ha anat més enllà i ha demanat dues coses al govern de Torró: tenir participació en l’auditoria per defensar-se de tot el que l’actual govern els acusa, i que la investigació es faça extensible a tots i cadascun dels esdeveniments que ha organitzat Gandia Protur durant aquest primer any de legislatura del PP.

Amb aquesta proposta, els socialistes pretenen treure a la llum les xifres reals dels costs que van haver d’assumir les arques municipals en els concerts de l’estiu passat (Julio Iglesias i Tom Jones), la correguda de bous, la Pantoja i altres propostes. I és que, segons ha deixat veure el regidor socialista, “existeixen indicis que ens fan pensar que hi haurien moltes sorpreses en les contractacions, en com s’han fet i en els costs”.

Per la seua part, la regidora socialista Ana Garcia ha volgut desmentir amb contundència les especulacions plantejades per Soler i Barber al voltant de la possibilitat que alguns regidors no pagaren el seu bitllet. En aquest sentit, Garcia ha assegurat que “tots els membres del govern ens vam pagar el nostre camarot, molt més humil, per cert, que la suite que es va demanar Torró”.

Garcia ha valorat la roda de premsa del govern com “una posada en escena que encara és típica de l’oposició, on sembla que s’han quedat instal·lats Soler i Barber, que lluny de gestionar la ciutat, continuen fent crítica de la corporació anterior”. Així, Garcia ha afegit que el PP i, especialment, Barber, “no poden parlar ni de mentides ni de legalitat, perquè són ells els qui van mentir quan van dir que no pujarien els impostos i que baixarien l’atur i és Torró qui, només un any després de ser alcalde, ja té una querella criminal per prevaricació”.

Garcia s’ha remés a les valoracions realitzades sobre el cost del creuer en la passada legislatura i que asseguraven que s’havien pagat 200.000 euros, quantitat a la que ja s’han descomptat els diners de les subvencions del Ministeri a través del SEACEX i l’Institut Ramón Llull, que pujaven a prop de 200.000 euros.

Garcia ha recordat que aquestes subvencions es van donar, precisament, “pel prestigi i reconeixement” de les persones del món de la cultura que van viatjar en el creuer per a promocionar Gandia. Un prestigi que ara, des del PP, es tracta de posar en dubte per tal d’exaltar la “política de pandereta” que estan portant a terme.

La regidora ha assegurat que la diferència entre les propostes de Torró i les dels socialistes és que al creuer van pagar “tots els que van anar” excepte els que anaven a treballar, els representants de les Falles, la setmana Santa i la Companyia de Jesús, “mentre que als concerts de l’estiu només van pagar quatre i la resta va entrar de bades per a que Torró no fera el ridícul”.