Torró pressiona a Demarcació de Costes per a que denegue l’accés a la documentació dels xiringuitos a Vicent Mascarell

Durant el plenari celebrat ahir a Gandia i on Torró va tornar a fer gala de la seua actitud dictatorial, l’alcalde va anunciar que havia pressionat a la demarcació de Costes per tal que denegue l’accés a la documentació dels projectes dels xiringuitos al regidor socialista Vicent Mascarell. Una petició que ha tingut efectes, donat que des de Costes i mitjançant un escrit li han dit a Mascarell que no podrà accedir més a la documentació requerida.

Davant aquesta situació, Mascarell ha denunciat que Torró “ja no només dificulta accedir a la informació en l’Ajuntament i ja pressiona a altres administracions”, lamentant que “és molt trist que un regidor de Gandia haja d’anar a València a accedir a una documentació que hauria d’estar a disposició de tots els ciutadans a Gandia”.

El regidor socialista ha insistit una vegada més en denunciar “l’opacitat” del procediment, assegurant que no només no s’ha donat informació als grups de l’oposició, sinó que tampoc s’ha informat a la ciutadania. En aquest sentit, Mascarell ha recordat que encara està vigent el període d’al·legacions i que qualsevol ciutadà “té dret a accedir a la informació que Torró només fa que amagar”.

Mascarell ha remarcat la gravetat que suposa ocultar informació al respecte d’aquest projecte, assegurant que els xiringuitos tindran un impacte ambiental i paisatgístic important sobre la primera línia de la platja però, també, un impacte comercial per als negocis del passeig marítim, els propietaris dels quals “tenen dret a conèixer què va a fer-se davant dels seus negocis, quins horaris tindran els xiringuitos, per a quant de temps funcionaran i quin tipus de productes van a poder comercialitzar”, ha dit Mascarell.

Mentides al projecte de l’Ahuir

Vicent Mascarell ha aprofitat l’ocasió per tornar a titllar a Torró de “mentider”, demostrant que, més enllà de les seues paraules en les quals assegura no tenir cap projecte previst per a l’Ahuir, existeixen documents que demostren que ha demanat a Costes instal·lar un chill out de 1000 metres quadrats a la zona nudista de la platja natural.

En aquest sentit, el regidor socialista també ha remarcat el dret que té la ciutadania per a conèixer el projecte que Torró té previst portar a terme en una de les poques platges naturals que queden al litoral valencià.

Ja està disponible el plec de condicions per als xiringuitos

Per la seua part, la regidora socialista Diana Morant ha anunciat, contràriament al que no ha fet el govern, que ja està penjat a la web municipal el plec de condicions per a l’adjudicació d’explotació de xiringuitos a la platja de Gandia. Un plec de condicions que Diana Morant ha explicat que és en precari, fins a final d’any i provoca molts dubtes per la falta d’informació al respecte.

Morant ha insistit en la necessitat que el govern del PP done més participació als membres de l’oposició, assegurant que “un projecte tan important com el dels xiringuitos no ha estat tractat a cap fòrum de participació ni de diàleg”. La regidora socialista ha afegit que “amb aquesta actitud, no podem ser l’oposició constructiva que ens agradaria a nosaltres i a la ciutadania”.