Torró preveu ingressar 1,5 milions més en multes de trànsit

La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia i anterior responsable en matèria d’Economia, Ana Garcia, ha criticat hui que els primers pressupostos de Torró contemplen ingressos poc realistes per a quadrar amb les despeses, com per exemple un increment d’1,5 milions d’euros en la recaptació de multes de trànsit, que passa de 900.000 a 2,6 milions d’euros.

Garcia ha criticat que malgrat la reducció de l’import d’algunes de les multes, el govern de Gandia té previst augmentar escandalosament la quantitat de diners que s’ingressen en un any, i ha bromejat assegurant que “tal volta ens cobren per respirar amb l’objectiu de cobrir la previsió”.

Garcia ha denunciat a més que aquest no serà l’únic increment que afectarà a les butxaques dels gandians, que a més veuran com pugen els impostos com l’IBI o el de vehicles, les plusvàlues, l’impost de les terrasses dels bars, de la creació de negocis, d’inspecció d’obres i preus públics d’activitats esportives o la UPG, entre d’altres.

Garcia ha reparat, a més, en la incongruència que suposa que, mentre per un costat es redueixen els imports d’algunes multes, pugen impostos, el que suposa que “el PP afavorisca als tramposos i faça pagar més a la resta dels ciutadans”.

Garcia també ha assegurat que els pressupostos del PP de Torró, que són els que “demostren la gran mentida del seu partit”, se sustenten en ingressos que poden no arribar mai, com el cànon del cementiri o les vendes, per valor de 7 milions d’euros, de parcel·les i immobles municipals, així com amb un increment destacable de l’arrendament de finques, que passen de 12.000 a més de 300.000 euros.

La regidora socialista ha explicat que, en contraposició a aquestes mesures que afectaran a les butxaques dels gandians, incomprensiblement Torró, lluny de buscar garantir la qualitat de vida dels ciutadans, ha previst també disminuir la plantilla de l’Ajuntament, reduir el servei de l’Urbà, les ajudes a la UNED, a la UPG, al CEIC Alfons el Vell, a les Falles, a la Setmana Santa o al concurs de la Fideuà i altres promocions turístiques i comercials de la ciutat.

Davant aquesta situació, Garcia ha volgut detallar algunes de les partides en les que Torró i el seu govern han previst destinar aquest increment dels ingressos, pujant la partida pressupostària respecte a altres anys. Així, s’ha inclòs una pujada en la despesa d’alcaldia d’un 730%, passant de 55.000 a més de 400.000 euros, o en la despesa de comunicació, que creix en un 296%. També creixen les partides de protocol i el cost de la televisió, pagant més a dues privades del que costava la pública.

La única cosa positiva per als socialistes en el pressupost de Torró és l’increment de la partida per a treball social protegit, però Garcia ha lamentat que Torró “continue venent fum al respecte i no done resposta mitjançant mesures clares i concretes que necessiten urgentment els gandians”. Per això, ha demanat actuar de manera immediata “perquè la gent que està al carrer no té més temps per a esperar”.