Torró recupera la fórmula del Pactsafor d’Orengo que va criticar després de marcar l’índex de desocupació més alt de la història

Passada la temporada d’estiu, les dades de l’atur de Gandia tornen a donar una molt mala notícia i augmenten en 318 persones, marcant un rècord històric de 9.266 aturats. Unes xifres que situen a la capital de la Safor com una de les ciutats més afectades per la desocupació quasi un any i mig després de l’arribada al govern del PP de Torró, que prometia treball als gandians però que només ha aconseguit que Gandia arribe al seu rècord de desocupació.

Aquestes dades han obligat a l’executiu de Torró a prendre decisions, una de les quals aconseguirà donar treball a més de 120 persones amb una fórmula ja coneguda a Gandia: el treball social protegit, més conegut com a PactSafor. Una proposta que va liderar a les acaballes de l’anterior legislatura l’actual portaveu socialista, José Manuel Orengo, i a la qual se va sumar tota la comarca, municipis, sindicats i empresaris.

Aquella fórmula, que buscava ajudar les famílies aturades que pitjor ho estaven passant per haver esgotat les prestacions, va ser suprimida i criticada durament pel govern del PP només iniciar-se la present legislatura. I uns mesos després, el van substituir per l’anomenat Pla d’Ocupació de Torró. Una proposta que, després de quatre mesos en marxa, ha donat uns resultats tan discrets, amb menys de 60 beneficiats, que han obligat a rectificar al govern del PP, que ara, i després d’un any i mig d’insistència del PSPV-PSOE, recupera el treball social protegit.

És per això que la regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia i anterior responsable d’Economia i Hisenda, Ana Garcia, ha agraït al govern “que per fi haja rectificat i recupere la única proposta que, de manera més o menys convincent, ajuda directament a aquelles persones que més ho necessiten”, i ha recordat que es tracta d’una iniciativa “que compta amb el suport de tots els agents implicats”.

Tot i això, la pròpia Garcia ha aprofitat per a llançar un missatge al govern del PP de Torró i els ha recriminat que “hagen tardat més d’un any per a adonar-se de que els socialistes teníem raó amb aquesta proposta”. Per això, la regidora socialista ha recordat que, fins al moment, “els socialistes som els que hem presentat propostes vàlides per a generar ocupació i reduir les xifres de l’atur a Gandia, i tot, malgrat que va ser el PP qui va accedir a l’alcaldia amb el lema ‘Ahora Empleo’, que s’ha destapat com una de les mentides més grans del PP per a guanyar unes eleccions”.

Garcia fa referència a l’anomenada proposta del treball social protegit que ara posa en marxa l’Ajuntament de Gandia i al Pla d’Ocupació Juvenil presentat per Joves Socialistes i que en breu posarà en marxa la ciutat per a donar treball a un centenar de joves de la ciutat. Per tot això, Garcia ha conclòs amb un missatge: “l’alternativa de govern del PSPV-PSOE està per a ajudar a la ciutat a donar solució als problemes dels ciutadans i ho farem sempre que el govern ens done l’oportunitat”.