Torró renuncià al seu sou dies abans d’acollir-se al concurs de creditors i per evitar que li l’embargaren

L’alcalde Arturo Torró va renunciar al seu salari dies abans de declarar-se voluntàriament davant el jutge, i amb caràcter personal, en concurs de creditors. Tal i com es desprèn de la documentació a què ha tingut accés el Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, l’alcalde presentà un escrit davant el jutjat per acollir-se a un concurs de creditors de forma voluntària i afrontar així amb majors garanties els seus deutes amb proveïdors personals i d’empresa. Ho feia dies després d’anunciar que renunciava al seu jornal i eliminava el sou de la resta de portaveus de l’oposició municipal.

No deixa de sorprendre que el 20 de setembre de 2012 formalitzara l’acció de renúncia al seu salari i registrara, dies després, un escrit davant el Jutjat de lo Mercantil número 3 de València, tal i com queda acreditat als Autos 1624/2012.

Per al regidor socialista Vicent Mascarell, que ha que fet públic l’escrit judicial on es declara el concurs de creditors de Torró, la renúncia al sou tenia com a objectiu “evitar l’embargament judicial del jornal públic i la humiliació que suposa que, en declarar-se en concurs de creditors, un agent judicial haguera d’administrar el seu salari”.

Vicent Mascarell ha afirmat amb rotunditat que “l’alcalde, a la vista del que ha passat, no pot donar un sou que no té a caritat i a obres socials. En cap partida del pressupost hi ha un sol euro destinat a pagar el sou de l’alcalde”.

Al temps, Mascarell ha recordat que la falsa austeritat de l’alcalde amb el seu salari serví també per “deixar a l’oposició política municipal baix mínims, sense recursos econòmics ni personal, mentre el PP té el govern amb més salaris, dedicacions exclusives i personals de la història democràtica de Gandia”.