Torró s’asseurà per primera vegada en el banc dels acusats per abús de dret, desviació de poder i frau de llei

L’alcalde està citat pel Jutjat nombre 9 del Contenciós Administratiu l’11 de desembre.

El grup municipal socialista va demandar a Torró després de retirar-li la dedicació parcial a un dels seus regidors per denunciar que vivia el pis del beneficiari de la compra d’un solar municipal

Vicent Mascarell: “El procés administratiu per a la retirada de la dedicació parcial de Joan Lluís Soler respon a les amenaces manifestades prèviament per l’alcalde per a coartar la labor de fiscalització de l’oposició”.

Arturo Torró s’asseurà en el banc dels acusats el pròxim mes de desembre, després d’haver citat pel jutjat nº 9 del Contenciós-Admistrativo després de la demanda del grup municipal socialista. L’alcalde de Gandia serà jutjat per abús de dret, desviació de poder i frau de llei. Serà la primera vegada durant aquesta legislatura que se senta en el banc dels acusats per a explicar els seus abusos.

La demanda respon a la retirada de la dedicació parcial del regidor Joan Lluís Soler a conseqüència de la denúncia formulada pel grup municipal socialista sobre l’habitatge de l’alcalde, propietat del beneficiari de la compra del solar municipal on es troba el *McDonalds. Un pis, al mateix temps, decorat per la mateixa empresa adjudicatària dels jocs alegóricos del Prado. En la demanda s’argumenta que:

Expressament, la citada nota de premsa oficial en resposta a les informacions publicades, com és fàcilment comprovable, posa de manifest, citant literalment a l’Alcalde, afirmacions del següent tenor: “Ja ho vaig advertir que amb els diners dels gandians no es pot mentir a la ciutadania. I també vaig dir que per cada mentida que el PSOE difonguera per a seguir amb el conte de l’engany als ciutadans, hi hauria una resposta per part del govern (…) no és de rebut que aquestes persones que cobren de l’erari públic, dels diners de tots els *gandienses ho utilitzen per a atacs personals i mentides, la qual cosa deixa molt a desitjar com a grup polític i com a oposició constructiva”. La conseqüència de tot açò, com explica la pròpia nota de premsa, és la supressió d’una de les dedicacions, en concret, la del meu representat”.

La demanda és contra Arturo Torró com a autor de les amenaces i signatària dels decrets. El regidor socialista Vicent Mascarell indica que “encara que retirar o no el sou a un regidor és potestat de l’alcalde i ratificat pel ple”, però que en aquest cas, tal com s’indica literalment en la demanda:

Aquest Acord Plenari impugnat obeeix, doncs, a l’anhel del Sr. Alcalde President de fustigar i emmordassar a l’oposició, usant les seues prerrogatives com un arma de coacció política. Aquesta forma de procedir, que en dret administratiu es denomina ABÚS DEL DRET, FRAU DE LLEI I DESVIACIÓ DE PODER, en un llenguatge menys il·lustrat podria definir-se com a tarannà despòtic i arbitrari. En definitiva, assistim a un escenari en el qual un dirigent polític utilitza subrepticiamente les seues atribucions per a reduir i emmanillar l’acció política d’oposició, àdhuc recorrent a la més indigna de la mentida, com és la de tractar d’encobrir la seua espúria conducta mitjançant la demagògia del discurs sobre l’estalvi de costos en temps de crisis, en el qual els ciutadans tendeixen a rebutjar la tasca política.

El grup municipal sol·licita la retirada de la mesura. Al mateix temps, s’indica que en funció del que Torró declare en el judici es podria procedir a presentar una demanda pel jutjat penal.