Torró tanca l’OGIR i trasllada la recaptació dels impostos de Gandia a la Diputació.

El Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia ha denunciat que en la Comissió d’Administració i Modernització celebrada hui, Torró ha confirmat el tancament de l’organisme autònom de la recaptació en Gandia, l’OGIR, i ha anunciat que trasllada aquesta competència a la Diputació de València.

El portaveu del GMS, José Manuel Orengo, ha criticat que el govern de Torró ha tornat a prendre una decisió de calat i que lleva poder i competències a Gandia “sense consultar ni amb l’oposició ni amb els tècnics ni treballadors, als quals no els ha informat de la seua decisió”.

Per a Orengo, el tancament de l’OGIR suposa un exercici d’opacitat de cara a la ciutadania de Gandia i de poca transparència amb l’oposició, que tenia participació en aquest organisme i ara veurà limitat l’accés a la informació sobre el cobrament dels impostos en la ciutat.

El portaveu socialista ha lamentat que aquesta decisió deixe en l’aire el treball de quasi 40 funcionaris als quals ha agraït “la seua bona dedicació en una tasca tan complicada com el cobrament d’impostos en una ciutat tan gran com Gandia”, i ha destacat que la decisió de Torró “no pot estar motivada pel funcionament de l’OGIR, que era molt bo”.

Per últim, Orengo ha explicat que, en un primer moment, Torró no tenia intenció de dir com anava a gestionar-se ara el cobrament dels impostos, però finalment, i amb les pressions dels membres de l’oposició, ha confirmat que ho cedeix a la Diputació. Un gest que Orengo dubta si es tracta “d’un favor al seu amic Rus o a la ciutadania de Gandia”.