Torró va “oblidar” declarar a la seua relació de béns una inversió de 22,7 milions d’euros en Bankia

El regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha denunciat hui que, a tenor del que s’ha pogut veure publicat aquest cap de setmana a l’edició general del periòdic Levante-EMV, Torró també va “oblidar” declarar a la seua relació de béns de l’inici de la legislatura una inversió de 22,7 milions d’euros a Bankia. Un fet al que cal sumar la denúncia que els socialistes van realitzar fa uns mesos i en la qual evidenciaven que Torró tampoc havia declarat la seua participació en més de 16 empreses.

Mascarell ha mostrat als mitjans de comunicació un extracte de la llei 7/1985 de 2 de abril i que és l’encarregada de regular les bases del règim local. En el seu article cinquè, la llei diu que “tots els membres de les corporacions locals estan obligats a formular, abans de la presa de possessió i quan es produisquen modificacions al llarg del mandat, declaració dels seus béns i de les activitats provades que els proporcionen o puguen proporcionar ingressos econòmics o afecten a l’àmbit de competències de la Corporació”.

És per això que Mascarell ha assegurat que “un càrrec públic, per llei, no té el mateix dret a la privacitat en les seues activitats econòmiques que qualsevol altre ciutadà”. Dit això, Mascarell ha assegurat que, després de verificar-ho amb una consulta amb el secretari de l’Ajuntament de Gandia, “tenim constància de que Torró no ha actualitzat en aquest any i mig la seua declaració de béns, en la que no apareixen ni les seues participacions em empreses ni les inversions en entitats bancàries”.

El regidor socialista ha criticat durament aquesta nova mentida de Torró i s’ha preguntat “què amaga Torró quan no declara aquesta inversió multimilionària? Quina por tenia ocultant açò i les seues participacions en empreses?”. I és que Mascarell considera “molt greu” que els gandians “no coneguen de què viu el seu alcalde”.

Mascarell ha manifestat que “els ciutadans de Gandia tenen dret a saber si quan Torró es reuneix amb entitats bancàries ho fa defensant els seus interessos personals o els del conjunt de la ciutat”. Per això, i relacionant aquesta polèmica amb una altra de la passada setmana, el regidor socialista li ha demanat a Torró que siga “tan transparent declarant a la ciutadania quina és la seua activitat econòmica i de què viu que com ho és quan conta a tots per les xarxes socials com està passant les seues vacances”, i ha conclòs dient que “ens preocupa i interessa molt més saber quins interessos té Torró que saber on dorm o quin temps fa a Galícia”.

Roda de premsa de Vicent Mascarell: http://www.youtube.com/watch?v=5g-VvOEfpog&feature=youtu.be