Torró va ocultar en la seua declaració de béns i activitats l’administració de les seues empreses

El regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha destapat hui que Arturo Torró va ocultar en la seua declaració institucional de béns i activitats que es realitza a l’inici de la legislatura que és administrador de fins a 16 empreses en la Comunitat Valenciana, amagant informació important sobre la seua activitat privada.

Els socialistes han arribat a aquesta conclusió després de sol·licitar informes relatius a la qüestió al departament de Recursos Humans (RRHH) i a secretaria, que van aportar la relació de béns presentada per Torró a l’inici de la legislatura. Per aquest motiu, degut a la ocultació de la informació, l’informe de compatibilitat del sou de Torró que va signar el cap de RRHH es va fer “amb total desconeixement per part del funcionariat de la casa d’un fet que demostra el registre mercantil: que Torró gestiona 16 empreses en la Comunitat Valenciana”, ha dit Mascarell.

Vicent Mascarell durant la roda de premsa
Vicent Mascarell durant la roda de premsa

El regidor socialista ha criticat la gravetat que suposa que Torró, actual alcalde de la ciutat, “mentira i ocultara informació quan va realitzar la seua declaració institucional de béns i activitats”, amagant que és administrador únic d’un nombre considerable d’empreses i sense demostrar si cobra o no per aquestes tasques. Mascarell també ha lamentat que Torró obligara a redactar un informe “sense donar accés a tota la informació necessària per a saber si, efectivament, podia cobrar o no”.

Per tot això, els socialistes insisteixen en que en realitat, Torró ha renunciat al seu sou per tal de salvar una il·legalitat que estava cometent i desmantellar així a l’oposició i que, en cap cas, es tractava d’una mesura d’estalvi tal i com va tractar de vendre a l’opinió pública.

És per això que, tal i com ha anunciat el propi Mascarell, els socialistes han presentat per al proper plenari una proposta de resolució en la qual sol·liciten que l’Ajuntament de Gandia demane un informe al Consell Jurídic i Consultiu de la Comunitat Valenciana, que el regidor socialista ha recordat que es tracta d’un “òrgan independent i que no té cap cost econòmic per al consistori”. Concretament, els socialistes volen que aquest organisme es pronuncie sobre si el sou de Torró incorria en alguna incompatibilitat, i si deuria haver demanat al plenari la compatibilitat.

Mascarell ha declarat que espera que el govern vote a favor de la proposta “perquè en cas contrari, estaran demostrant que Torró té alguna cosa que amagar i que tenim raó quan afirmem que no pot cobrar un sou per dedicació completa i administrar 16 empreses”.