Tot a punt en Gandia per a la cavalcada de Reis més multitudinària

Els Reis Mags d’Orient arriben enguany a Gandia acompanyats per una gran cavalcada que en esta edició comptarà amb més de 500 figurants i incorporarà més música, carrosses i diversió per a tothom. Així ho ha explicat este matí en roda de premsa el regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, que ha estat acompanyat per Salvador Morant, Intendent de la Policia Local i Juanjo Payà, tècnic del Departament d’Escena Urbana i Política Festiva.

Payà ha detallat que Ses Majestats arribaran a Gandia amb tren dijous que ve cap a les 17.10 hores i allà faran una primera recepció perquè les persones que acudisquen a l’estació els puguen saludar i fotografiar fins a les 17.50, moment en què es desplaçaran fins a la Col·legiata per adorar el ‘Jesuset’ a partir de les 18.00 hores.

Ja a les 19.00 hores, els Reis Mags aniran a la plaça El·líptica per participar en la cavalcada que recorrerà l’avinguda República Argentina, el passeig de les Germanies, el carrer Duc Alfons el Vell fins a la plaça Major on atendran en un escenari els més menuts de la casa. L’endemà, Melcior, Gaspar i Baltasar visitaran l’hospital, les residències de majors, el preventori i la residència dels Franciscans.

Pel que fa a la cavalcada, enguany s’hi incorpora una introducció que precedirà l’estructura habitual. “A poc a poc estem aconseguint dotar-nos d’elements estructurals propis de manera que la inversió a la cavalcada es dedica més a actuacions, activitats i música que enriqueixen la cavalcada”, ha afirmat Joanjo Payà, qui ha explicat que cadascun dels Reis Mags tindrà la seua pròpia ofrena a la qual se suma enguany una part de regals amb una carrossa que comptarà amb animació.

També s’hi afegix més música amb la incorporació d’una nova banda i un nou ballet, a més de set grups d’animació que acompanyaran les diferents seccions de la cavalcada.

Payà ha qualificat la cavalcada com a “transversal“, ja que es compta amb la col·laboració de tot tipus d’entitats, associacions, col·lectius i empreses que fan possible un dispositiu festiu de més de mig miler de persones.

Per part seua, el regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, ha explicat el dispositiu especial per a la Cavalcada de Reis. “Serà l’esdeveniment en via pública amb més aglomeració de persones, amb al voltant de 30.000 persones reunides. La Policia Local prepararà un dispositiu especial amb més de 20 agents repartits per la via pública amb punts de control. Cal recordar que seguim en alerta 4 antiterrorista, cosa que ens obliga a prendre mesures especials per assegurar el benestar de tots els assistents a la cavalcada“, ha assenyalat.

Estes mesures, com ha dit, són entre d’altres la col·locació de barreres New Jerseys per tancar accessos, cotxes patrulla disposats de manera estratègica, presència de Protecció Civil i els serveis preventius de Creu Roja. «Tindrem molta cura des del moment que posen a terra els Reis Mags a Gandia. La policia els acompanyaran en tot moment”, ha indicat l’edil socialista.

L’Intendent de la Policia Local, Salvador Morant, ha explicat totes les afeccions al trànsit perquè a l’itinerari no hi haja imprevistos. “El recorregut comença a la plaça El·líptica, continua per República Argentina i passeig de les Germanies i acaba a la plaça Major. Això ens obliga a tallar el trànsit a partir de les 15 hores a la plaça El·líptica i a partir de les 18 hores a la resta de vies del recorregut”.

Tot i això, a les tres vies principals com són l’avinguda de Beniopa, el carrer Ferrocarril d’Alcoi i el carrer Sant Rafael, i atés el volum de trànsit que suporten, s’intentarà endarrerir el tall de trànsit el màxim possible.

Pel que fa a les prohibicions d’estacionament, es duran a terme a partir de les 9 hores a la zona d’inici de la cavalcada, a la plaça El·líptica, i a partir de les 13 hores a la resta del recorregut. “La gent ha d’estar atenta a les restriccions per a evitar desplaçar vehicles en moments on no es puga“, ha dit l’intendent.


ELS REIS, TAMBÉ AL GRAU
Els Reis Mags d’Orient també faran la seua arribada al Grau. Concretament, serà a l’església de Sant Nicolau quan arriben cap a les 18.30 hores. En acabar, els reis es traslladaran amb vehicles fins al port, i a les 19 hores començarà la tradicional cavalcada amb sortida des de la duana del port. El recorregut passarà pels següents carrers i punts destacats del districte marítim: Llevant, Ermita, plaça de la Mediterrània, Pont, Oltra, Rei, Joan XXIII, Gavina, Ponent, Cullera, Rei, Oltra, Pont, Plaça Mediterrània, Mare de Déu Blanqueta i final al Centre Social Marcel·lí Pérez.