Un 73% dels sol·licitants s’han beneficiat de les ajudes al comerç tancat durant el confinament

La Junta de Govern Local celebrada ahir va aprovar la darrera tanda de sol·licituds de subvencions municipals (90) als comerços de la ciutat que van haver de tancar durant el confinament per l’estat d’alarma decretat com a conseqüència de la pandèmia de la covid-19. Es tracta d’una línia de subvencions, fins a un màxim de 1.500 euros i per a la qual el Govern local va destinar una partida inicial de 2 milions d’euros.

En este sentit, el regidor de Govern Interior i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto, ha assegurat que el primer objectiu, d’emergència, s’ha acomplit i que després vindran l’aprovació de les ajudes al sector turístic, així com noves línies de suport a altres sectors econòmics.Seguirem treballant des del Consell Econòmic i Social, de la mà dels agents, les concertacions per tal d’accionar totes les mesures de suport que siguen necessàries”, ha recalcat.

De les 760 sol·licituds presentades, s’han aprovat 455, el 60%, el que equival a 675.750 euros. D’estes, 9 han rebut només 750 euros, ja que la resta l’atorgava la Generalitat a través de les seues ajudes. Si se suma la subvenció de la Generalitat el percentatge dels sol·licitants que han rebut ajudes puja al 72’5%, més de 800.000 euros.

S’hi ha descartat o rebutjat 302 sol·licituds per diferents raons: un terç per coincidir amb ajudes municipals al sector turístic o de la Generalitat, donada la incompatibilitat de duplicar-ne. Un altre terç, per deutes dels sol·licitants amb diferents administracions públiques. Les causes de la desestimació de la resta corresponen a activitats que no van tancar durant el confinament, no previstes a les bases o bé per falta de documentació.