Un any des que va guanyar Gandia | Primer aniversari de les eleccions municipals de 2019

Hui, 26 de maig, es complix just un any de les últimes eleccions municipals. Hui, fa exactament un any que va guanyar Gandia. El 26 de maig de 2019 és una data inoblidable per a la memòria de la família socialista gandiana, en la qual vam poder viure una nit històrica amb una contundent i rotunda victòria. Vam obtindre onze regidors (quatre edils més dels que teníem), amb quasi el 36% dels sufragis (deu punts més) i 11.906 vots (amb una notable pujada respecte a 2015, amb 2.415 vots més).

Al final, ho vam aconseguir després d’una legislatura dura i complicada a conseqüència de l’emergència econòmica. Els ciutadans van entendre que vam fer el que tocava en el pitjor moment, amb un determinant vot de confiança per a continuar avançant. Este resultat va avalar sobretot la manera de fer política: amb humilitat, honestedat, sensatesa i coherència.

Sempre recordaré amb emoció, gratitud i molt afecte l’immens treball i l’enorme esforç de totes les persones que es van implicar en este procés electoral. Gràcies als més de 400 companys i companyes que van omplir Gandia i cadascun dels col·legis electorals d’alegria i il·lusió, en una campanya modèlica, neta i en positiu.

Immediatament, vam ser conscients de la tremenda responsabilitat que significava que la ciutadania haguera dipositat majoritàriament la seua confiança i esperança en nosaltres. Eixa responsabilitat ens porta, dia a dia, a intentar correspondre-la amb més perseverança i esforç que mai. En este sentit, es posava en marxa una nova legislatura molt esperançadora per a la ciutat, amb l’objectiu prioritari que molts dels anhels dels gandians es vegen complits.

Durant este primer any han arribat moltes inversions i bones notícies per a la ciutat, mantenint el diàleg i el contacte directe amb les Administracions Superiors (totes elles en mans de governs socialistes), perquè arribaren nous projectes i s’acceleraren els que estaven damunt de la taula.

I, quan la legislatura ja estava totalment encarrilada, quan ja s’havia traçat un rumb i un full de ruta clar… Al març, tot va canviar. De sobte, la crisi del coronavirus ens ha colpejat. Ningú disposava d’un manual en un calaix del qual poguérem tirar mà.

Sense renunciar als projectes d’esta legislatura, ara toca reinventar-se, reconfigurar el pressupost, establir altres prioritats i centrar-se en l’emergència sanitària. És per això que l’Alcaldessa i els regidors socialistes estan donant la cara en tot moment i treballant sense descans. Sempre a l’altura de les circumstàncies per a donar el millor de si mateixos i poder superar esta situació, perquè els gandians isquen enfortits d’esta crisi.

Hui, quan ha passat un any des que va guanyar Gandia, este primer aniversari coincidix en el temps amb el major desafiament al qual ens enfrontem les generacions que no hem viscut una Guerra Civil o la dictadura franquista, conscients de la responsabilitat que ens correspon, així com de l’extraordinària complexitat de la situació.

El 26 de maig de 2019, polítics i ciutadans teníem unes preocupacions i unes metes que, ara (qui ens ho anava a dir fa un any), han canviat per complet, amb massa incerteses i inseguretats. Però del que sí que estem segurs, és que la nostra ciutat es recuperarà d’este colp i Gandia continuarà guanyant.

Adrián Vila Flores (Vicesecretari d’Organizació del PSPV-PSOE de Gandia)

Article d’opinió publicat el 26 de maig de 2020 (primer aniversari de la victòria del PSPV-PSOE de Gandia en les eleccions municipals de 2019) en gentedelasafor.es