Un informe de la Demarcació de Costes detecta irregularitats i insta a iniciar de nou el projecte dels xiringuitos

El Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia ha demostrat hui una nova mentida de Torró fent públic el darrer informe de l’expedient de la Demarcació de Costes respecte al projecte dels xiringuitos en el qual el cap del Servei de Gestió de DPM-T insta a que, degut a que ha detectat moltes irregularitats en el procediment, es torne a iniciar de nou, el que retardaria més encara la posada en marxa dels xiringuitos.

Els socialistes han accedit a aquesta informació després de que Demarcació de Costes haja iniciat el període d’al·legacions al projecte, exposant-lo públicament a tota la ciutadania. Un fet que han lamentat els socialistes, que han hagut de traslladar-se a València a consultar l’expedient de més de 2.000 pàgines al qual, durant mesos, el govern obscur del PP li ha denegat l’accés.

Els regidors Diana Morant i Vicent Mascarell a la roda de premsa
Els regidors Diana Morant i Vicent Mascarell a la roda de premsa

Aquest document, que el regidor socialista, Vicent Mascarell, ha qualificat com a “demolidor per a l’administració de Gandia”, critica els constants canvis i els aspectes il·lògics que contemplen les fins a cinc modificacions del primer projecte presentat al mes de novembre. Uns canvis que han portat al Cap del Servei de Gestió a instar a començar de nou, donat que el projecte que ha estat ara aprovat per Costes no és el definitiu, que va entrar a l’administració fa escassos 20 dies.

I és que, a més d’aquest paper, Mascarell també ha mostrat un document on es demostra que la cinquena i definitiva modificació del projecte dels xiringuitos va entrar en Costes el passat dia 31 de maig, desmentint el que va dir ahir Torró quan va assegurar que la documentació estava al Ministeri des del passat mes de novembre. A més, mentre aquesta documentació entrava en Costes, alguns membres del govern asseguraven públicament que ja comptaven amb els permisos pertinents per a la instal·lació dels xiringuitos.

Aquest testimoni desmunta tot el que va dir ahir Torró, quan va anunciar que des del Ministeri havien rebut felicitacions per la gestió. En aquest sentit, Mascarell ha assegurat que la realitat és que “ens han dit que ho hem fet tot mal”, el que ve a demostrar que “tenim un alcalde incapaç i mentider i un govern inepte i que falta a la veritat”, i ha explicat que el problema “no és que Torró vaja massa ràpid, és que va com un elefante en una cacharrería”.

Per tot això, la regidora del GMS, Diana Morant, ha instat al govern a “treballar decididament per a solucionar aquest problema que han creat ells amb la seua falta de planificació”, explicant que el més lògic haguera sigut mantenir enguany els xiringuitos antics mentre s’avançava amb la consecució dels permisos legals.

Per això, Morant ha instat al govern a recuperar l’abandonat Patronat de Turisme com a “fòrum de participació on comerciants, veïns i polítics puguen dir la seua i treballar tots junts per buscar solucions a aquest problema, que ens fa començar l’estiu sense prestació de serveis a la zona de la sorra de la platja”. “Només així s’acabarà amb l’obscurantisme d’aquest govern”, ha conclòs Morant.

Les denuncies dels socialistes respecte als banys tenen efecte

Morant també ha volgut felicitar al govern per la gestió respecte als banys públics a la zona de la sorra de la platja, degut que en la darrera modificació del projecte dels xiringuitos es va sol·licitar la separació dels locals i els banys per a poder tramitar els permisos per separat, sabent que, de no ser així, no es comptaria amb sanitaris fins a agost.

Per això, Morant ha recordar que les denuncies realitzades des del GMS respecte a la manca de banys en la sorra, han tingut efecte i han possibilitat una gestió urgent que farà que, abans que els xiringuitos siguen una realitat, els banyistes puguen accedir a serveis públics en la zona de la sorra.

Consulta els documents de la Demarcació de Costes