Una iniciativa solidària per a canviar les factures d’aigua potable de paper a electròniques

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, el conseller delegat de l’empresa Aguas de Valencia, Dionisio García, i Francisco Carrió, en representació de Càritas Interparroquial Gandia, han signat un protocol d’actuació entre l’Ajuntament de Gandia, Aguas de Valencia i Càritas per a la reducció de les factures d’aigua potable emeses en paper.

D’esta manera, l’empresa Aguas de València, en el seu compromís amb la sostenibilitat i la responsabilitat social, destinarà 1 euro a Càritas per cada usuari que canvie la seua factura de paper a electrònica. Esta reducció de l’ús del paper suposa un considerable descens de l’impacte mediambiental. A més, evitar imprimir i enviar la factura a les cases reduïx les emissions contaminants de CO2 derivades d’estos processos.

En esta línia, Diana Morant ha volgut destacar que la iniciativa ajuda a millorar el medi ambient al deixar de produir factures en paper a més d’ajudar a lluitar contra la pobresa. “Este acord és molt il·lusionant. El consistori, Aguas de Valencia i Càritas anem a difondre este projecte per aconseguir reduir la petjada de carboni que estos enviaments generen. Tindrem la nostra factura en format digital i gràcies a l’estalvi que es produïx, lluitarem contra la pobresa a la nostra ciutat”.

L’alcaldessa ha informat que ara mateix només el 13% dels prop de 40.000 usuaris que hi ha a Gandia utilitzen la factura electrònica, amb la qual cosa les parts implicades s’han marcat el mes de juny de l’any que per obtenir un 50% de clients que accepten la ‘e-factura’. “Tenim molta sort de tindre a Aguas de Valencia com a proveïdor de l’aigua potable i com aliat en esta i altres iniciatives. Amb este acord tornem a afermar el nostre compromís per millorar el medi ambient i en favor de la responsabilitat social”.

Es tracta d’un projecte “en què no hi ha res més que avantatges”, segons ha indicat Dionisio García, “ja que ajuda a les persones que ho estan passant malament i a l’entorn. A més, l’usuari tindrà al seu abast igualment totes les seues factures. Només els demanem que ens donen la seua aprovació per enviar-les per correu electrònic. Este projecte és una oportunitat més per a ajudar i col·laborar amb Gandia”.

Finalment, Francisco Carrió, ha assenyalat que esta iniciativa “possibilita a les empreses que desenvolupen la seua responsabilitat social corporativa al temps que ajuden al tercer sector, com és Càritas Gandia, a desenvolupar la seua tasca ajudant les persones”. Carrió ha agraït al consistori gandià i a Aguas de Valencia la posada en marxa d’este projecte.