Unanimitat en una declaració institucional sobre la consideració de l’esport com a activitat d’interés general

El Ple de l’Ajuntament de Gandia que se celebrarà el pròxim dijous donarà compte d’una declaració institucional sobre la declaració de l’esport com a activitat d’interés general. El document ha estat presentat pels grups municipals del PSPV-PSOE i de Compromís Més Gandia Unida i compta amb el suport tant del Partit Popular com de Ciudadanos. Esta declaració institucional recull la dificultat que ha tingut este sector des de l’inici de la pandèmia per dur a terme la seua activitat i que, paral·lelament, esta situació ha posat en valor la necessitat de la pràctica esportiva de la ciutadania per superar aquesta situació.

La regidora d’Esports, Lydia Morant, ha destacat que amb esta declaració institucional des del consistori gandià es pretén que es considere “l’esport com una activitat essencial, ja que té un clar benefici per a les persones que el practiquen. Un aspecte que cal posar en valor i més encara si es considera la situació que vivim per la pandèmia”. L’edil socialista també ha indicat que “volem comprometre’ns, sempre que la situació sanitària ho permeta, a mantindre l’activitat, prestar els servicis i fer-ho sempre en condicions de seguretat i amb les màximes garanties possibles”.

La declaració institucional contempla els següents set punts:

1. El reconeixement de l’activitat física i l’esport com a activitat essencial per ser i tindre un clar benefici per a la salut de les persones que el practiquen, fent èmfasi en la seua essencialitat des del context de la pandèmia sanitària de la covid-19, dins del marc de la declaració de l’activitat física i l’esport com una qüestió d’interés general.

2. Instar a la Generalitat Valenciana a incloure en els seus plans i accions al sector esportiu, les seues empreses i activitats, a imatge de com ja ha fet el Govern d’Espanya en el sector esportiu, les seues empreses i activitats en el pla de recuperació econòmica social per a Espanya.

3. A este efecte, constituir una taula de treball en l’àmbit municipal, amb representants del sector esportiu local, per poder articular i dissenyar accions i mesures en els plans de recuperació que incloguen al sector esportiu.

4. Traslladar en el marc de la Comissió General de política esportiva de l’Estat, aquelles iniciatives destinades a poder ser objecte de col·laboració en els plans de recuperació.

5. Instar el Govern d’Espanya a l’aprovació d’un Nou Avantprojecte de Llei de l’Esport que eleve a norma amb rang de llei a l’esport com una activitat d’interés general.

6. Adoptar les mesures necessàries per a garantir la protecció i continuïtat dels serveis professionals prestats en l’àmbit de la pràctica de l’activitat física i esportiva, i dirigits al conjunt de la societat.

7. Traslladar la present Declaració Institucional al Ministeri de Cultura i Esport, i la Conselleria de Cultura, Educació i Esport.