V Cursa Contra el Càncer Gandia

Gandia, 5 de setembre de 2018.- La regidora d’Esports, Lydia Morant, acompanyada de la presidenta de l’AECC Gandia, Maribel Codina, el coordinador de carreres de l’AECC València, Sergio Sahuquillo i la psicòloga del programa de suport a malalts de càncer de Gandia, Natalia Ruiz, ha presentat aquest matí la cinquena edició de la Cursa contra el Càncer Gandia, que organitza l’AECC Gandia i tindrà lloc el diumenge 28 d’octubre, a les 11 h, des de la plaça Prado.

“Hui mateix ja s’ha obert la inscripció, per tant, vull convidar la ciutadania a participar-hi. L’objectiu és doble: impulsar l’esport i els hàbits de vida saludables, però sobretot recaptar fons per a les investigacions de la malaltia i el servei psico-oncològic de suport a les famílies i a les persones malaltes de Gandia”, ha recordat Morant.

La presidenta de l’AECC Gandia ha destacat també el caràcter solidari de la prova, ja que els 5 € del dorsal es destinaran íntegrament a la lluita contra la malaltia. A més, enguany s’ha fet una edició singularitzada per a Gandia de les samarretes, que es podran adquirir de forma opcional i que seran gratuïtes per als xiquets i les xiquetes, juntament la compra del dorsal.

Les inscripcions es poden realitzar a: www.runcancer.com i www.toprun.es.

 

La V Cursa contra el Càncer Gandia forma part de la quarta edició del Run Càncer-Circuït AECC València, que organitza 72 marxes i 22 carreres, el més nombrós d’Europa. “Només al 2018 ja hem realitzat 13 proves més que en anys anteriors, amb gairebé 35.000 participants i una recaptació superior als 140.000 €. Amb aquests diners hem aconseguit crear beques doctorals per a la investigació del càncer”, ha explicat Sahuquillo.

A Gandia, l’any 2017 hi van participar 5.003 persones i en aquesta nova edició s’espera superar la xifra.

Finalment, Ruiz ha insistit que, gràcies a aquest tipus de proves solidàries, s’ha aconseguit millorar i augmentar l’atenció del servei de psico-oncologia que l’AECC ofereix des de l’any 2009 a l’hospital comarcal Francesc de Borja. “En un principi, donàvem suport una vegada a la setmana. Des de l’any passat 2 al dia. I, a partir de dilluns, atendrem 3 dies per setmana. No només a l’hospital. I és que una altra de les novetats és que estarem també a la seu de l’AECC Gandia, al Casal d’Associacions de la plaça de les Xocolateres (antic Simancas), fent atenció individual i grupal”.

Per a més informació sobre aquest i altres serveis de suport, les persones interessades poden telefonar al 963 39 14 00 (AECC València).

CArtel 33 x 48,8 todos