Vicent Mascarell: “El PP ha necessitat 3 projectes i milers d’euros per a tornar al punt inicial amb L’Urbanet”

La pressió ciutadana i política ha fet rectificar una vegada més al Govern del PP, que ha tornat a implantar el sistema de línies de L’Urbà per a solucionar el caos que havien provocat amb L’Urbanet. El regidor socialista en l’Ajuntament de Gandia Vicent Mascarell ha criticat que el PP haja necessitat elaborar tres projectes i gastar milers d’euros de les arques municipals “per a finalment tornar al punt inicial” amb el sistema de transport públic L’Urbanet, que després de rebre nombroses crítiques dels veïns ha recuperat el recorregut de L’Urbà.

Mascarell ha lamentat que el Govern del PP no explicara des del principi amb l’opinió dels veïns i de l’oposició per a implantar el nou sistema. En cas contrari, ha assegurat el socialista, el PP haguera estalviat a Gandia “el gran malestar que ha causat entre els ciutadans i la gran quantitat de diners que ha gastat a fer i desfer el sistema de L’Urbanet per a tornar al principi”.

En aquest sentit, els socialistes han lamentat “el rídicul” que ha fet el govern del PP amb la gestió del sistema de transport públic, que segons el parer de Mascarell es deu “a l’obsessió de Torró per eliminar tot el que estava fet d’anteriors legislatures, sense mesurar el caos que les seues decisions provoquen”.

 

“Torró es comporta de nou com el bomber-piròman, que crea problemes on no els hi ha”, ha afirmat el regidor socialista, que ha explicat que amb L’Urbanet el PP pretenia solucionar el que considerava un problema amb la grandària dels autobusos, encara que l’única cosa que han aconseguit és “portar de cap als ciutadans de Gandia, crear-los un problema que no tenien i al final haver de recular i recuperar el traçat original”.

Enfront d’açò, els socialistes han reiterat la seua proposta per al transport públic de Gandia, que consisteix en la convivència entre L’Urbà i l’Urbanet. Referent a açò, Mascarell ha explicat que tornar al recorregut original soluciona el problema dels recorreguts i les parades, “però encara no s’ha solucionat el problema de la capacitat dels autobusos”.

Aquesta mesura, ha explicat, “contribuiria a fer de L’Urbanet un sistema més sostenible i eficaç”, ja que els autobusos grans circularien per les grans vies i s’encarregarien de les línies més massificades i dels horaris de màxima afluència, mentre que els xicotets cobririen el centre de la ciutat i els punts amb una demanda més baixa.

Mascarell va presentar ahir a comissió aquesta i una altra vintena de propostes per a millorar el sistema de transport públic, propostes que van ser rebutjades pel PP. Aquestes iniciatives dels socialistes estan destinades a solucionar la resta de problemes que segueix tenint L’Urbanet i entre elles Mascarell ha destacat la proposta que siga gratuït per a jubilats, escolars i aturats, que tinga wifi en totes les parades i que el bitllet tinga una hora de validesa en els transbords.