Vicent Mascarell: “És una llàstima que Gandia siga coneguda a tota Espanya pels exabruptes de Torró”

Després de cinc dies de polèmiques per les declaracions de Torró en les quals anunciava que l’Ajuntament de Gandia anava a deixar d’empadronar a immigrants, l’alcalde ha tornat a fer la jugada del bomber-piròman i ha fet marxa enrere en la seua decisió. Unes declaracions que, per als socialistes, arriben massa tard, donat que “Gandia, per desgràcia, ja és coneguda a tota Espanya pels exabruptes de Torró”.

Mascarell ha afegit que “és una llàstima que, després de realitzar una gran inversió per a promocionar la fideuà per tot el país durant aquesta setmana, hàgem ocupat pàgines de periòdics i minuts d’informatius per una decisió apartada de la llei i amb un marcat caràcter xenòfob”.

Des del Grup Municipal Socialista han agraït la “tardana congruència” de Torró, que ara ha assegurat que farà el que, pensara el que pensara, havia de fer: seguir la legalitat i empadronar a totes les persones que acrediten estar vivint a Gandia. I és que els socialistes consideren que la reculada de Torró era lògica i d’esperar “perquè la llei indica clarament les obligacions d’un Ajuntament pel que fa al padró”.

De fet, el propi Mascarell va presentar ahir una petició a la secretaria de l’Ajuntament per tal de rebre un informe de legalitat en el qual s’indicara la legitimitat de la proposta que tenia previst posar en marxa Torró.

Els socialistes recorden que no és la primera ocasió en la que Torró fa ús d’aquesta forma d’actuar que ja venen qualificant des de fa temps com la del “bomber-piròman”, perquè primer crea un problema on no hi ha per a, després, i portat per les pressions socials i internes del seu propi partit, recular i tractar de desfer l’embolic creat per ell. Així, la més recent va ser la de la polèmica del consorci del fem, on tot el PP de la Comunitat Valenciana es va posicionar en contra de la seua actitud.

Ara, una vegada més, ha sigut capaç de tornar a fer alçar veus crítiques dins del mateix Partit Popular –cosa estranya-, que ha criticat les paraules de Torró. Ahir mateix, el portaveu de la Federació de Municipis i Províncies, Juan José Medina, considerava que mesures així “no contribueixen a res positiu”.

Per tot això, Mascarell li ha demanat a Torró “més seny i menys impulsos” en la seua política i en les gestions de la ciutat. “No ens podem permetre tenir un alcalde que ens situe constantment en el centre de la polèmica per culpa dels seus impulsos, que el porten a fer declaracions sense consultar prèviament si el que diu és o no possible”.