Vicent Mascarell: “La inauguració de l’EOI és una burla per a la ciutadania i els professionals de l’educació”.

El regidor del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha criticat hui la inauguració de l’Escola Oficial d’Idiomes que han realitzat Alberto Fabra i Arturo Torró. Mascarell considera que aquest acte és “una burla per a la ciutadania i per als professionals de l’educació i la seua única intenció és eixir en la foto”.

Per a Mascarell, és indignant que amb les protestes de les darreres setmanes per part dels professionals de l’educació i els estudiants per les retallades de la Generalitat en aquest camp, s’inaugure un edifici educatiu que porta més d’un any de funcionament, i ha dit que “és ridícul i un lamentable intent per tapar les notícies de la nefasta gestió de la Generalitat en educació”.

Els socialistes consideren que la vertadera intenció d’aquest acte és, a més de tapar les vergonyes de la Generalitat i les seues retallades, que Torró i Fabra “isquen en una foto i en una placa per inaugurar un centre educatiu pel qual no han mogut ni un dit”, recordant que els protagonistes de la pantomima no governaven ni a la Generalitat ni a Gandia quan va començar a funcionar l’EOI.

El regidor socialista també considera que la visita de Fabra a Gandia per a aquesta inauguració és “una nova demostració de la política del PP de la Generalitat a Gandia”, assegurant que “en comptes de vindre a posar la primera pedra del Palau de Justícia o a inaugurar l’Hospital, ve a inaugurar un edifici acabat en 2010 i que ja funcionava amb el govern d’Orengo”.

Els socialistes recorden també els retards que va sofrir l’arribada de la nova seu de l’EOI, reivindicada des de fa molts anys i denegada per la Generalitat per interessos partidistes.

Durant l’acte d’inauguració, prop d’un centenar de persones entre alumnes i professors han protestat pels retalls de la Generalitat en Educació a les portes de l’edifici. La major part de la representació del Grup Municipal Socialista s’ha sumat a aquestes protestes, posant-se al costat dels afectats, mentre que només un regidor s’ha unit a l’acte oficial per deferència a la institució.