Vicent Mascarell: “La rescissió del contracte de l’aigua és una bogeria econòmica i política”.

El regidor del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha qualificat com a una “bogeria econòmica i política” l’anuncia realitzat hui pel govern de la ciutat, que rescindirà la concessió de l’aigua i s’endeutarà amb 100 milions d’euros més “a canvi de res amb una decisió que serà perjudicial per als interessos de la ciutat i els usuaris de l’aigua potable”.

Per a Mascarell, els temps que corren fan que aquesta decisió siga “la pitjor de totes”, i recorda que el Pla Director de l’Aigua es va iniciar en la legislatura passada “i ha estat paralitzat per Torró, que ha provocat que Gandia perda inversions importants només pel seu caprici d’acabar amb tot el que vinga de la legislatura anterior”.

El regidor socialista ha mostrat un decret on es veu que al mes de novembre el govern ja havia pres la decisió de rescindir el contracte amb Aguas de Valencia, i es pregunta per quin motiu l’anunci es fa ara, després d’un cap de setmana on Orengo ha copat pàgines de periòdics. I és que els socialistes veuen “un nou intent de desprestigiar a l’anterior alcalde”.

Mascarell ha assegurat que analitzaran amb més detall la decisió quan tinguen la documentació pertinent, però li ha volgut recordar a Torró i a Soler, que han posat en dubte la legalitat de l’operació amb Aguas de Valencia, que “la justícia el va desautoritzar i li va dir que la concessió era legal”, donant la raó als informes dels tècnics de l’Ajuntament de Gandia.

Precisament per aquella denuncia realitzada per Torró, l’actual alcalde va estar condemnat a pagar les costes judicials del procés. Un deute que té l’alcalde amb la ciutat de Gandia i que Mascarell ha recordat que encara no ha pagat.

Pel que fa al poc que es coneix de les intencions del govern del PP, Mascarell ja ha assegurat que el que farà serà “donar l’aigua a una empresa per als propers 50 anys en comptes dels 25 anys d’ara”, comparant aquesta operació amb “la magnífica decisió d’enginyeria econòmica i mediambiental d’Orengo, que va ser imitada i envejada per moltes altres administracions”.