Vicent Sarch: “El Grau dóna un pas enrere en seguretat perquè Torró suprimeix el retén policial 24 hores”.

El regidor del Grup Municipal Socialista Vicent Sarch ha comparegut hui en roda de premsa per a denunciar que Torró ha suprimit el servei del retén policial obert les 24 hores per als districtes del Grau i la platja, un fet que considera “un pas enrere del Grau en matèria de seguretat”.

Segons ha recordat Sarch, aquest retén va obrir les seues portes la legislatura passada per tal de donar resposta a una reivindicació històrica dels veïns del Grau. Un fet que ara pot desaparèixer si Torró no rectifica en la seua decisió. Per a Sarch, s’ha de lamentar que “les primeres decisions de Torró per al poble del Grau siguen fer un pub de copes al varadero i tancar el retén 24 hores”.

El regidor socialista ha volgut transmetre el seu suport al president de la Junta de Districte del Grau, “que possiblement encara no conega la notícia”, ha dit Sarch, i ha assegurat que ell i tot el grup socialista “donarem suport per tal que el Grau no perda allò que tant ha costat”. De fet, si no hi ha rectificació, els socialistes presentaran una moció al plenari.

Per la seua part, el regidor Vicent Mascarell ha explicat que quan es va obrir el retén permanent al Grau, es van assignar 20 policies locals vinculats al mateix i dos informadors. Amb la decisió d’ara, Mascarell assegura que no hi ha un torn nocturn exclusiu per a la platja i el Grau i que durant els canvis de torn, el districte es queda sense vigilància, perquè s’ha tancat l’armer on es canviaven els agents.

Mascarell ha lamentat que es conega aquesta notícia uns dies després que el govern haja estat promocionant el turisme al Grau i la platja a Fitur. Per al socialista, és trist que “Torró només aposte per a potenciar el turisme per certàmens de bellesa, boxa i bous i abandone els serveis públics i la seguretat”, i ha insistit en la necessitat de dotar de serveis el Grau i la platja per a aconseguir la desestacionalització.

El govern i el cap de la Policia Local confirmen la notícia.

Posteriorment a la roda de premsa dels regidors socialistes, el concejal no electe delegat de Seguretat, Javier Reig, i el cap de la Policia Local, Marc Cuesta, han eixit a contestar i han confirmat la notícia donada per Sarch i Mascarell.

Tot i que Javier Reig ha tractat de dir que tot era una mentida, Cuesta ha acabat confirmant que el torn de nit al Grau ha desaparegut, destinant els dos policies que hi havia per a tal efecte a uns altres menesters, i que l’armer del retén del Grau està buit, fent que els agents realitzen el canvi en la central, deixant sense seguretat el Grau mentre dura aquest canvi de torn.