Víctor Soler abandona el departament de Joventut i els joves perden un any de legislatura

El secretari general de Joves Socialistes de Gandia, José Manuel Prieto, i la regidora socialista Diana Morant, han fet balanç hui del primer any de la legislatura del PP en matèria de joventut. Un any en el que el departament “ha estat abandonat per un regidor més preocupat per signar documents i eixir en fotos que en gestionar el departament del que incomprensiblement diu tenir més estima”, ha dit Morant.

Segons els socialistes, des que el PP ha accedit al govern, Gandia no compta amb un departament de Joventut com a tal degut a l’abandonament tant de Soler com del seu assessor, que no han complert cap ni una de les promeses electorals que van realitzar des de NNGG. Un fet que ha provocat, per a Prieto, “que els joves no hagen vist ni avenços ni millores i hagen perdut un any mentre Soler només s’ha preocupat per enxufar a huit membres de NNGG a sou de l’Ajuntament”.

Prieto ha fet un resum de les promeses que Soler va fer des de NNGG i que no ha fet realitat. Així, ha recordat l’oblidat Pla Jove o la targeta 12.35, que lluny de progressar, han vist com els retalls del govern del PP han deixat sense tècnics responsables de les dues propostes juvenils. I és que Prieto ha recordat que el debut de Soler va ser reduir el departament de cinc a tres treballadors, els quals hui es troben “saturats de feina per la reducció de la seua jornada laboral”.

Tampoc se sap res de les promeses en matèria de biblioteques, on s’ha passat de prometre obrir 24 hores a tenir menys atenció que mai en època d’exàmens. Tampoc s’ha realitzat cap mesura en matèria d’ocupació, on no hi ha ni assessorament ni oportunitats “més que per a aquells joves que militen al PP”, ha dit Prieto, qui també ha denunciat que Soler no ha atès cap de les propostes de JSPV, com ara bonificar impostos dels joves de Gandia en els exàmens de conduir, un conveni amb les universitats per a l’atenció en les biblioteques per la nit o altres propostes d’ocupació.

Per la seua part, Morant ha recordat que la targeta de presentació de Víctor Soler al departament de Joventut va ser eliminar un dels dos convenis que se signaven amb el Consell dels Joves, el que anava destinat a activitats i programes. Així, si fins ara es comptava amb una subvenció de 30.000 euros per al funcionament del Consell i altra de 20.000 euros per a la programació, ara només es reben 30.000 euros.

Aquesta reducció ha afectat a la realització de programes com ara el d’informació sexual o altres d’assessorament jurídic i laboral per als joves. A més, aquesta reducció ha provocat que, per primera vegada, l’assemblea del Consell dels Joves no aprovara els pressupostos com a signe de protesta per la decisió presa pel govern del PP.

Casal Jove del Grau sí, però en altre moment

La única promesa que Soler ha complert en aquest any ha estat anunciar el Casal Jove del Grau, una proposta que compta amb el recolzament del Grup Municipal Socialista, encara que, en la línia del que les associacions juvenils estan demanant-li al govern, els socialistes consideren que és prioritari no retallar la subvenció per al Consell dels Joves abans que fer un altre casal a la ciutat.

Per a José Manuel Prieto, altres prioritats que Soler deuria haver tractat abans són la construcció d’un skate park i un BMX, buscar mesures de bonificacions per als joves de Gandia o facilitar la renovació del carnet de Labici amb descompte de la targeta 12.35 per Internet.

I és que per als Joves Socialistes de Gandia, les polítiques del tres en ratlla del PP tant a Gandia, com a la Generalitat com a Espanya fan que els joves de la ciutat tinguen “una vida més cara, on anar amb el tren és més car, anar a la Universitat és més car, fer cursos en la UPG és més car, fer esport i accedir a la cultura és més car; en definitiva, tenim menys oportunitats, una vida més cara i vivim pitjor”.