El nou Palau de Justícia de Gandia estarà finalitzat en novembre

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat l’esforç inversor que està realitzant el Consell a través del Pla d’Infraestructures Judicials que preveu destinar prop de 300 milions d’euros per a “dignificar la justícia” i “acostar el dret a la justícia a la ciutadania”.

Així ho ha assegurat durant la seua visita a les obres de construcció del Palau de Justícia de Gandia, en la qual també ha participat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; així com representants del consistori, entre altres.
En el transcurs de l’acte, el president ha avançat que les obres de la nova seu judicial de la comarca de la Safor estaran acabades a finals de novembre i, posteriorment, es durà a terme el seu equipament de mobiliari i sistemes informàtics, per la qual cosa es preveu que el trasllat al nou edifici es produïsca a la fi d’any.

Ximo Puig ha destacat que el nou Palau de Justícia constituïx la primera seu de nova planta del Pla d’Infraestructures Judicials de la Comunitat Valenciana, el cost de la qual ascendix a 21,7 milions d’euros. Així mateix, ha explicat que els nous jutjats atenen la reivindicació d’acabar amb la dispersió dels òrgans judicials de Gandia i s’han dissenyat tenint en compte les necessitats dels operadors jurídics i de la ciutadania de la comarca, que disposaran tots els serveis integrats en un únic espai.

Finalment, el cap del Consell ha assegurat que la construcció del Palau de la Justícia en el barri de Santa Anna de Gandia contribuirà a la regeneració d’esta part de la ciutat, i impulsarà el teixit comercial i social d’aquesta zona.

UNA JUSTÍCIA MÉS AMABLE
Per la seua part, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha assegurat que esta nova seu “mira als professionals jurídics, però també a la ciutadania, ja que és un edifici modern, funcional, amable i sostenible”.

Així mateix, Bravo ha subratllat que el propòsit del Consell amb esta actuació contemplada en el pla d’infraestructures judicials és “que la ciutadania senta que la justícia està més a prop i, per això, continuem treballant en esta nova cara de la Justícia, més amable i que cuida a les víctimes”. Finalment, la consellera ha explicat que la nova seu albergarà onze jutjats i que compta amb espais de reserva per a futures necessitats. A més, ha assenyalat que donarà servei a més de 150.000 ciutadans dels 28 municipis que conformen el partit judicial de Gandia.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha mostrat la seua satisfacció per esta nova infraestructura. “Hem d’agrair a la Generalitat les seues inversions a Gandia. En estos moments hi ha 90 milions en inversions entre les quals destaca l’edifici que acabem de visitar. No sols és l’edifici, ens permetrà transformar la trama urbana, prestarà el seu servei amb màximes condicions i ajudarà a la generació d’oportunitats en la zona de Santa Anna i l’El·líptica/República Argentina”.

11 ÒRGANS JUDICIALS, 150 TREBALLADORS i 300 USUARIS AL DIA
L’edifici comptarà amb cinc plantes amb una superfície total de 16.500 metres quadrats i albergarà onze òrgans judicials en unes instal·lacions funcionals, accessibles, sostenibles des del punt de vista mediambiental i energèticament eficients.

A més, integrarà tots els serveis d’atenció a les víctimes com el Gabinet Psicosocial amb la cambra Gesell, la Clínica Mèdic Forense i la Unitat de Valoració Forense Integral, juntament amb l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte. En suma, els nous jutjats comptaran amb una plantilla de 150 persones i rebran, de mitjana, uns 300 usuaris i usuàries diaris.

PLA D’INFRAESTRUCTURES JUDICIALS
El Pla d’Infraestructures Judicials de la Comunitat Valenciana, en el qual s’emmarca la construcció de la seu judicial de Gandia, suposa una inversió de prop de 300 milions d’euros, dels quals està previst destinar 44,2 milions d’euros durant 2023 per a dur a terme de millora del parc immobiliari judicial valencià.

Amb estes actuacions, s’haurà començat més del 70% de les obres de nova construcció, així com el 100% de les rehabilitacions previstes en el pla d’infraestructures judicials.

Actualment, la Conselleria de Justícia té en marxa, entre altres actuacions, la nova Ciutat de la Justícia d’Alacant, amb una inversió de 85,6 milions; la rehabilitació del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, amb 25,5 milions; així com els nous jutjats d’Alzira, amb 19,9 milions; de Llíria, amb 17,5 milions, i Vinaròs amb 1,4 milions d’euros. A més, en breu es presentaran els projectes de les noves seus judicials de Sagunt i Ontinyent mentre s’avança en els projectes de Xàtiva, Oriola, Dénia i Villena.