Ana Garcia: “Mentre una família s’endeuta per a poder viure, el PP endeuta a Gandia per a anar-se’n de festa”

La regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Ana Garcia, ha valorat hui l’aprovació del govern del PP d’un nou rescat de les arques municipals per part del govern d’Espanya qualificant la política econòmica de Torró i Barber com a “escandalosament desastrosa” i centrada en augmentar el deute i provocar augments brutals dels impostos per als ciutadans de Gandia.

Garcia ha explicat la situació que viu Gandia amb un exemple molt gràfic. Segons la regidora socialista, mentre una família comú s’endeuta amb els bancs “per a poder viure, pagar una casa i l’educació dels seus fills”, el govern de Gandia ho fa “per a anar-se’n de festes i saraos”. Garcia ha afegit que la política del PP és com si una família s’endeutara per a anar de sopar els dissabtes.

Els socialistes han assegurat que amb aquest nou préstec que signa el govern del PP, en només la meitat de la legislatura, el partit de Torró i Barber ja ha endeutat a Gandia en 86,7 milions d’euros. Concretament, l’executiu popular ha demanat ja tres préstecs: un ICO de 3,5 milions d’euros en estiu de 2011, i dos rescats del govern d’Espanya, un de 60,7 milions d’euros i aquest darrer, de 22,5 milions. Unes xifres que han fet augmentar el deute viu de Gandia amb entitats bancàries a 245 milions d’euros.

Per a Garcia, la sol·licitud d’aquest segon rescat és la prova palpable “de que les polítiques del PP de Torró i Barber són un autèntic fracàs i no han complert cap dels punts del Pla Econòmic”, i ha assegurat que la única voluntat que té el PP per a eixir de la situació “és pujar de manera escandalosa els impostos i sagnar les butxaques dels gandians”. Així, des de l’arribada al govern del famós tres en ratlla (govern a Gandia, a la Comunitat Valenciana i a Espanya), han augmentat tots els impostos al mateix temps que han baixat els salaris, les pensions i les ajudes. I tot, per a no pagar a proveïdors (el període de pagament es situa en 303 dies) ni a entitats bancàries.

Per últim, Garcia ha lamentat que Barber haja tractat de vendre aquest nou rescat com un premi a la seua gestió o un regal que arribe a Gandia a canvi de res. I en aquest sentit, els socialistes li recorden al PP que els 22,5 milions d’euros no són més que el seu tercer gran crèdit bancari i que es traduirà en una nova pujada d’impostos per tal de poder pagar el préstec i els interessos del mateix, que són d’un 5,5%.