Denunciem l’estafa electoral del ‘Ahora empleo’ i governar sense assessors en #hihasolució

El PSPV-PSOE de Gandia continua aquesta setmana amb la campanya #hihasolució amb la qual cada setmana denunciaran promeses incomplertes del govern del PP de Torró i explicaran les propostes que s’hagueren desenvolupat amb un govern socialista. En aquesta ocasió, els socialistes denuncien les que consideren com les dues principals estafes electorals del PP i de Torró: l’Ahora Empleo i governar sense enxufats.

Fa més de dos anys, i també durant la campanya electoral, Torró i el PP van fer seues dues banderes que van repetir fins a la sacietat. Culpaven a l’anterior govern de l’augment de l’atur a Gandia i prometien treball per a tots amb el seu eslògan de campanya, el famós “Ahora Empleo”. Però res més lluny de la realitat.

Tal i com demostren les xifres de l’atur des de 2011 fins a hui, l’executiu del PP encapçalat per Torró s’ha demostrar inepte i incapaç de pal·liar aquesta situació. Gandia té més de 1.600 persones més sense treball, el que suposa que més de dues persones al dia s’han quedat sense feina en aquests dos anys. Moltes d’elles acomiadades directament per Torró (com les educadores de les Escoletes o els treballadors de Gandia Televisió).

Si abans Gandia aconseguia aguantar les xifres, i acostumava a veure créixer l’atur per baix de la mitja de la Comunitat Valenciana i d’Espanya, ara la situació és tan greu que en el mes en que més ha baixat l’atur a Espanya i al territori valencià, a Gandia ha tornat a pujar. I tot, mentre el govern continua amb un procediment lent de selecció en el Pla d’Ocupació i es nega a posar en marxa una segona tanda del Pla d’Ocupació Juvenil.

I molt relacionat amb aquest tema Torró ha incomplert altra promesa: governar sense assessors. Tal i com recorda en el vídeo d’aquesta setmana el Secretari d’Integració del PSPV-PSOE de Gandia, Ricard Moncho, aquesta promesa ha quedat demostrada com a estafa electoral, i a data de hui els socialistes ja han destapat el nom de 40 persones enxufades pel PP de Gandia. Una llista que els socialistes ja auguren que superarà les 60 persones, més del doble del personal de confiança de la legislatura passada.

Precisament en campanya electoral, Torró i els seus regidors van signar un acord pel qual es comprometien a no contractar a familiars directes. Un fet que també s’ha incomplit, com demostra el darrer enxufat destapat pels socialistes, Dani Terrades, que és nebot del regidor Andrés Puig.

A hores d’ara, l’Ahora Empleo només ha estat una realitat per als militants del PP. Només així s’explica que en una ciutat amb prop de 10.000 persones sense feina, les executives del PP i de la seua formació Juvenil, les NNGG, presenten una situació de “pleno empleo”, amb més del 90% dels seus membres cobrant de l’erari públic.

Davant aquesta situació, els socialistes animen a la ciutadania a sumar-se al seu projecte per a canviar la situació, donat que aquest govern “es preocupa només per salvar la situació personal dels seus i no els problemes de tots els gandians”. Entre les propostes que llancen els socialistes destaquen un “funcionament més àgil del Pla d’Ocupació en la seua vessant Social, la reactivació del Pla d’Ocupació Juvenil per a donar resposta als centenars de joves sense treball a Gandia i destinar més diners a contractacions directes i menys a festes i saraos”.

A més, els socialistes també proposen la unitat de tots els municipis de la Safor des de la Mancomunitat de Municipis per a llençar conjuntament propostes que ajuden a alleugerir un problema que afecta a Gandia i també a la resta de pobles de la comarca. “Gandia ha de deixar-se de polèmiques i tornar a la Mancomunitat, des d’on ha de liderar propostes per a l’ocupació com es va fer la legislatura passada amb el PactSafor”.