Diana Morant: “Pensant en el pelotazo de l’Auir, el PP s’ha oblidat de Gandia a FITUR”

La regidora socialista en l’Ajuntament de Gandia, Diana Morant, ha valorat hui la presència de Gandia en FITUR lamentant que “l’obsessió dels membres del govern del PP i de Torró en el pelotazo que volen donar en l’Auir ha fet que aquest govern s’oblide de Gandia i de presentar propostes que aconseguisquen dinamitzar el nostre turisme ara que ho necessitem més que mai”. I és que la socialista ha advertit que el PP ha anat a la Fira a presentar “més del mateix i a dir que van a gastar-se els pocs diners que té Gandia en propostes que ja han quedat demostrades que no funcionen”.

Morant, que ha explicat que, com cada any, els socialistes han esperat a fer les seues valoracions de FITUR a tornar de la Fira “per respecte i lleialtat al sector turístic de la ciutat”, ha explicat que “les propostes de bous i concerts de les que ha fet bandera el PP no funcionen i no han funcionat estos darrers anys a Gandia”. Així, tal i com ja van denunciar els socialistes en el seu moment, l’Institut Nacional d’Estadística va publicar que Gandia, en 2013, va perdre 4.600 pernoctacions i 360 turistes respecte a 2012.

No obstant això, el PP torna a apostar pel mateix model de bous i concerts “i torna a fer-ho en plena campanya d’estiu, quan la platja ja obté bones dades turístiques”. Per a Morant, el PP ja no només ha incomplert les seues promeses de ‘Ahora Empleo’ i ‘Menos Impuestos’, sinó que també ha quedat demostrat que “van enganyar a la ciutadania en matèria turística, prometent una desestacionalització del turisme que no arriba i que fa que la imatge de la platja en gener siga de desert absolut amb comerços tancats i abaixant la persiana”. De fet, Morant es pregunta com pretén el PP desestacionalitzar la platja si els concerts i els bous els fan en juliol i agost.

Per a Morant, el fracàs del PP de Gandia és la importació a la ciutat ducal del model caduc d’esdeveniments i fastos del PP a la Generalitat i que ha portat a tots els valencians a la ruïna. En aquest sentit, la regidroa socialista ha lamentat que “Torró sembla que vol seguir fent-se fotos amb famosos en comptes de preocupar-se pel que li preocupa a Gandia: aconseguir incrementar el nombre de turistes que ens visiten durant tot l’any”. Per contra, ha dit Morant, el model que ha exportat el PP a FITUR i a tota Espanya és el de “Gandia Shore, la platja de la festa i dels gamberros”, provocant així que molts turistes consolidats ara preferisquen buscar altres destins més tranquils en la costa valenciana.

Un concurs de mentida

La regidora socialista Diana Morant ha aprofitat la seua compareixença per a valorar FITUR per a criticar, una vegada més, que la vertadera intenció del govern del PP en la platja de l’Auir és “fer un pelotazo urbanístic com els que el PP ha fet a altres platjes valencianes i que només han servit per a enriquer a uns pocs i fer malbé el medi ambient de la nostra costa”.

En aquest sentit, Morant ha explicat que el concurs d’idees que va presentar el PP a FITUR no és més que una disfressa per a donar-li certa forma de participació democràtica a eixe pelotazo. Per això, el propi govern, a les bases que van crear sense tenir en compte l’opinió de l’oposició, de la ciutadania ni d’associacions mediambientals i ecologistes, va incorporar unes línies “que limitaven molt les propostes, deixant clar que el que volen és enrajolar la única platja verge de la zona”.

Morant ha finalitzat assegurant que “els socialistes anem a fer tot el que estiga al nostre abast per a evitar que el futur de l’Auir el decidisca un alcalde en suspensió de pagaments i incapacitat per la Justícia per a gestionar el seu propi patrimoni”.