Diana Morant: “Que Torró tracte la platja com si fora el pati de sa casa ens està costant molts disgustos”

La regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Diana Morant, ha tornat a insistir hui en la denúncia del desastre “constant i continu” de la planificació turística del govern del PP de Gandia. I és que, segons Morant, el fet que Torró “tracte la platja com si fora el pati de sa casa” ha provocat que hui “Gandia siga una de les ciutats més advertides, sancionades i inspeccionades de les costes espanyoles”.

Morant s’ha referit en aquesta ocasió al problema de les 36 palmeres que ha instal·lat el govern del PP a la platja i que ara Costes ha demanat que es lleven. Segons Morant, el PP ha seguit, com fins ara “fent el que li dóna la gana en la platja de Gandia, sense demanar permisos ni fer cas al que marca la llei”. La socialista ha assegurat que des del seu partit no estan en contra de mesures com aquesta, però ha afegit que “les normatives estan per a complir-se i si les coses es fan ben fetes, demanant els permisos que calen, després ens evitem problemes”.

Estat d'un dels xiringuitos a 7 de maig
Estat d’un dels xiringuitos a 7 de maig

Per aquest motiu, ha explicat la regidora socialista, el seu partit va a demanar per escrit còpia dels permisos demanats i de les advertències remeses per Costes, perquè dubten que el govern demanara permisos. Morant ha recordat que no és la primera ocasió en la que Costes acaba advertint a Gandia perquè Torró actua per lliure, i en aquest sentit Morant li ha preguntat a Torró “si enguany pensa fotografiar-se baix de les palmeres per a demostrar que el més xulo i qui mana és ell”, recordant la polèmica fotografia en les terrasses dels xiringuitos.

Morant ha continuat assegurant que els fets més flagrants que demostren el desastre del PP en la platja, a més del problema de les palmeres, és el dels xiringuitos. Així, la socialista ha recordat que el dia de la subhasta el propi Torró, al marge dels tècnics que preferien no donar dates, va parlar del 30 d’abril com a data per a estar finalitzada la reparació dels xiringuitos. I hui, una setmana després de la data promesa, els quioscs 6 i 8 continuen en el mateix estat com els va deixar el turbonado, tal i com demostren les fotografies mostrades pels socialistes.

Morant ha lamentat que la decisió de no esperar a l’assegurança per a reparar els xiringuitos no la prenguera el PP mesos abans, i ha lamentat que “la falta de planificació i la irresponsabilitat del govern de Torró ha fet que tres empresaris de Gandia perden l’oportunitat de negoci de la Setmana Santa i del pont de maig”.

Per a Morant, Torró “deuria preocupar-se més per aquests xicotets detalls que per voler canviar de dalt a baix la llei de Costes”, i ha assegurat que “si no és capaç de tenir perfecta la seua platja, parlar de macropropostes li ve molt gran”, i ha assegurat que la llei retrògrada “és la que demana Torró, que pretén que les nostres platges tornen a ser com les dels anys 60, en les que tot valia”.