El 46 concurs internacional de Fideuà de Gandia es posiciona com el de la tornada a la normalitat

La fideuà com a exemple de la reinvenció i l’inici d’un nou temps. Aquest serà l’esperit de la 46 edició del concurs internacional Fideuà de Gandia que tindrà lloc el pròxim 14 de setembre i que se celebrarà lloc a l’hotel Bayren. La present edició no estarà oberta al públic i comptarà amb un estricte control d’aforament per a garantir les condicions sanitàries d’assistents i participants en el concurs.

L’acte de presentació de l’esdeveniment gastronòmic va tindre lloc ahir i va comptar amb la participació del president de l’associació organitzadora, Avelino Alfaro i l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto. També va assistir el regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, a més d’altres regidors de govern municipal, membres de l’oposició i una àmplia representació del sector turístic i empresarial de la ciutat i comarca.

Avelino Alfaro va recordar que després d’un any de suspensió se celebrarà un concurs diferent que ajudarà a Gandia a seguir consolidant-se com a destinació turística de referència. Una destinació no només basada en el sol i platja, ja que compta amb la gastronomia com a gran aliada. “La gastronomia per a nosaltres és essencial i per això lluitem dia a dia. Volem que aquest concurs contribuïsca a associar de manera inequívoca les paraules fideuà i Gandia”.

Per la seua banda, José Manuel Prieto va voler agrair als organitzadors la capacitat de resistència i per seguir fent de la fideuà de Gandia “un dels atractius culinaris de la nostra ciutat”. L’alcalde va recordar que aquest concurs suposa reprendre la normalitat en dates que no són les habituals i en un format diferent. “Hui tornem a encendre el foc d’un plat que va nàixer com a solució a un problema inesperat. És el mateix repte que ara afrontem tots després de superar una pandèmia que ens ha deixat adolorits”.

L’alcalde va destacar que enguany comptarà amb una gran representació internacional en concursar nou cuiners procedents de països com Argentina, Estats Units, Mèxic o el Perú. “Hem d’estar orgullosos de poder organitzar un concurs com aquest i de tota la tasca que heu desenvolupat des de l’Associació durant la pandèmia per ajudar a tota la gent que ho estava passant malament” va declarar Prieto qui va finalitzar la seua intervenció afirmant que “és moment de mirar endavant, de recuperar el temps que havia quedat en suspens i d’omplir els nostres sentits amb aquest plat tan nostre”.