El fiscal del Tribunal de Comptes arxiva l’expedient obert pels comptes de 2010

El Fiscal del Tribunal de Comptes del Govern d’Espanya ha arxivat recentment l’expedient que va obrir el passat mes d’octubre per determinades qüestions de l’exercici de 2010 en l’Ajuntament de Gandia. Concretament, per una subvenció atorgada a una associació local i per la prescripció en el cobrament d’impostos. Unes irregularitats que s’havien observat després que el consistori, per ordre de l’actual regidor d’Hisenda, no presentara al·legacions a l’auditoria realitzada per la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana.

Aquesta notícia s’ha confirmat en els darrers dies, tot i que el regidor Guillermo Barber, de nou espentat pels interessos partidistes i de mala fe cap a l’anterior executiu, ha tornat a amagar la informació. Un fet al que s’ha acostumat Barber, qui ha provocat, tal i com recorden els socialistes, aquesta investigació del Fiscal del Tribunal de Comptes quan va decidir no al·legar i no presentar la documentació que li requeria la Sindicatura de Comptes quan va realitzar l’auditoria.

En aquell moment, Barber no només no va al·legar, sinó que no va deixar que els funcionaris de la casa presentaren aquesta documentació exigida en temps i forma i va amagar també l’expedient que la Sindicatura va enviar al consistori a nom de José Manuel Orengo en qualitat d’exalcalde. Per aquest motiu, la Sindicatura, després d’exigir públicament en diverses ocasions aquesta documentació, va decidir enviar l’expedient al Tribunal de Comptes, al qual els funcionaris sí que han remès la documentació malgrat la disconformitat del propi Barber.

Ara, l’arxivament d’aquest expedient, que arriba després de comprovar que la documentació aportada pels tècnics de la casa demostra que tot està en ordre, ve a confirmar que la gestió realitzada per José Manuel Orengo al capdavant de l’Ajuntament de Gandia va ser impecable i transparent, i que, tal i com ja va dir en el seu moment el propi Orengo, “no teníem ni tenim res que amagar”.

Però el portaveu i secretari general del PSPV-PSOE en Gandia ha anat més enllà i ha exigit a Barber que “demane disculpes públicament per haver ocultat informació, haver mentit i haver tractat d’embrutar el nom de Gandia i el meu amb difamacions als mitjans de comunicació”. Unes difamacions que hui queden definitivament desmentides per un organisme públic, encara que Barber tracte d’amagar la informació.

Orengo ha valorat sentir-se “satisfet”, tot i que ha assegurat que “era una notícia que esperava, perquè sabia que no havíem fet res malament i que si el nom de Gandia s’havia embrutat havia sigut per la irresponsabilitat de Guillermo Barber, qui va mirar abans pels seus interessos propis i del seu partit que pel bé de la ciutat”. Per això, Orengo ha conclòs demanant responsabilitats a l’actual executiu per la campanya que es va realitzar en contra de la seua gestió i que, a tenor del que diu ara el Tribunal de Comptes, estava basada en un munt de mentides de Guillermo Barber, qui hauria de dimitir si li quedara algo de vergonya i decència.