El Govern del PP, acusat de arreglar el concurs del subministrament de l’aigua

El portaveu dels socialistes en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo, ha advertit hui de “la gravetat” de la demanda que acusa al Govern del PP de Gandia “de arreglar el procediment d’adjudicació del subministrament d’aigua potable i la gestió del clavegueram”. Arran de la demanda, un jutjat ha paralitzat el concurs de forma cautelaríssima, és a dir, abans de decidir si el demandant té raó.

Orengo, que ha explicat que és la primera vegada que un jutge suspèn un procés de forma cautelaríssima en l’Ajuntament de Gandia, ha exigit davant la gravetat d’aquesta situació una reunió urgent de la junta de portaveus de l’Ajuntament en la qual participen també els tècnics municipals per a conèixer “els criteris que s’han seguit en la redacció del concurs, quin ha prevalgut, qui ho ha redactat i en quines condicions”.

José Manuel Orengo i Vicent Mascarell
José Manuel Orengo i Vicent Mascarell

Orengo ha exigit saber “perquè l’Ajuntament de Gandia ha de ser notícia per la paralització d’un concurs presumptament arreglat” i ha indicat que els socialistes no tenen cap informació sobre aquest procediment, “malgrat tractar-se d’una adjudicació de centenars de milions d’euros i per a 50 anys”, ja que el PP ha portat tot el procés “de manera fosca, sense cap tipus de transparència”.

Així mateix, ha assegurat que la denúncia no es deu a una disputa entre dues empreses, si no que la companyia està acusant al Govern popular “de fer un concurs a mesura d’una empresa de manera escandalosa”. Amb aquesta denúncia, la companyia assegura que el procediment per a presentar ofertes “no s’ha fet en benefici de la ciutadania, sinó en benefici d’una sola empresa”.
El socialista ha explicat que la demanda es basa que l’empresa a la qual se li adjudique el subministrament de l’aigua haurà de pagar prop de 90 milions a l’anterior adjudicatària i en què aquesta condició no respecta el principi de concurrència. En aquest sentit,*Orengo ha aclarit que Torró, “de manera irresponsable es va comprometre a pagar més de 90 milions d’euros a l’empresa quan va anul·lar la seua concessió”.

El Govern del PP ha inclòs en el concurs que l’empresa adjudicatària siga qui pague aqueixa quantitat, per açò ara l’Ajuntament de Gandia “no té més remei que acceptar qualsevol oferta que li arribe al preu que siga per a poder complir una decisió descerebrada de Torró”. Orengo ha advertit que si jutge declara finalment el procediment nul “no sabem qui pagarà els prop de 90 milions a la anterior adjudicatària, perquè l’Ajuntament de Gandia a dia de hui no pot fer-se càrrec del pagament d’una quantitat tan elevada”.