El govern del PP continua sense pagar als voluntaris de Protecció Civil des de setembre de 2011

Cada dia que passa, el govern del PP de Gandia, el d’Arturo Torró, continua demostrant que té diners per a tot allò que els interessa, però no per a les coses que vertaderament importen a la ciutat. Així hui, la regidora socialista Liduvina Gil ha tornat a destapar que l’Ajuntament encara no ha pagat als voluntaris de Protecció Civil dietes que tenen pendents des de 2011. Una denuncia que es reitera després d’haver-la fet ja en maig d’aquest mateix any.

En aquella ocasió, tal i com ha mostrat Liduvina Gil amb retalls de premsa, qui era regidor no electe en matèria de Seguretat, Javier Reig, va mentir a l’opinió pública i a l’oposició assegurant que les dietes estaven pràcticament totes pagades. Res més lluny de la realitat, perquè a dia de hui l’Ajuntament de Gandia deu 33.088,73 euros en concepte de dietes per als voluntaris de Protecció Civil.

Tal i com ha mostrat Gil, les dietes es corresponen als períodes entre setembre i desembre de 2011 i gener i agost de 2012. Un deute que per als socialistes demostra “la vergonya d’un govern que gasta a mans plenes en saraos i festes i no paga a unes persones que, de manera voluntària, ajuden al millor funcionament i a la seguretat dels carrers de Gandia durant moments puntuals on Gandia necessita un reforç per a donar la imatge que correspon”.

Gil ha assegurat que, des de l’arribada del PP al govern de la ciutat, el cos de Protecció Civil s’ha anat abandonant a poc a poc, ningunejant a unes persones que voluntàriament ajuden a mantenir la seguretat a Gandia a canvi d’unes dietes “que el govern del PP no paga”. Per això, Gil ha demanat al govern del PP i, concretament, a Javier Reig, que convoque una comissió per a explicar la situació en que es troba actualment el cos de Protecció Civil i explique per què encara no s’ha pagat cap de les dietes des de 2011 (en toral, 12 mesos, un any complet). Gil ha finalitzat dient que “a Torró ja sabem que 1.000 euros li semblen una merda però ha d’entendre que per a la resta de la ciutat són molts diners i ha de pagar a les persones que han dedicat moltes hores de treball en carreres, Fira i Festes, Falles i altres cites lúdiques i esportives importants”.

Els socialistes demanen també la celebració de la comissió per tal de saber com està funcionant actualment Protecció Civil des del nomenament d’un nou director, quina relació contractual té el nou director i quin és l’actual sistema de pagament als voluntaris de Protecció Civil, perquè, tal i com ha dit Gil, “tot el que sabem ho sabem per la premsa i no perquè ens ho haja explicat el govern”.

Javier Reig va mentir a la ciutadania en maig de 2013