El govern del PP es va gastar en quatre anys almenys 1,2 milions d’euros contractant advocats per a generar ‘pufos’

El portaveu del Grup Municipal Socialista, José Manuel Prieto, ha  eixit al pas de la falsa polèmica que el portaveu adjunt del PP ha intentat crear durant esta setmana pel que fa a la contractació de serveis jurídics externs, on va arribar a afirmar que l’actual Govern local ha contractat 45.000 euros en advocats “a dit”, quan coneix perfectament que este tipus de contractacions passen una fiscalització per part dels òrgans pertinents i funcionaris habilitats estatals.

“El primer que hauria de fer el PP és callar-se i no donar lliçons en matèria de contractacions d’advocats, ja que durant els quatre anys de la passada legislatura la suma per este concepte va ascendir a un total d’1.251.271 euros. D’esta quantitat econòmica, 598.433 euros es van dilapidar des de l’empresa pública IPG, —escapant d’esta manera al control dels funcionaris i habilitats nacionals— i 652.838 euros van eixir de les arques municipals”, ha destacat Prieto.

Però el regidor socialista ha apuntat que podria haver-hi més. “Hem posat el comptador en la xifra d’1,2 milions d’euros per prevenció, ja que no coneixem tota la realitat, per casos com l’esborrat de dades en ordinadors ‘desapareguts’ en l’empresa pública IPG”, ha mantingut Prieto.

“El PP hauria d’explicar on i amb quina finalitat es van pagar tan elevades minutes en advocats, per a perseguir a integrants del govern de l’excalde Orengo. Tan sols un informe va arribar a costar quasi 30.000 euros. Es tracta d’una persecució política que li està eixint molt cara als gandians”, ha assenyalat Prieto, qui ha destacat que l’actual executiu ha arribat a acords perquè les minutes en advocats no foren tan elevades.

Així, la diferència que hi ha entre ambdós governs, segons Prieto, és que “el govern del PP pagava advocats per a generar ‘pufos’ i l’actual executiu per a solucionar-los”.

Prieto també li ha demanat que el PP comence a assumir la seua responsabilitat, ja que “serà responsable dels informes judicials que va contractar i dels que, a hores d’ara, encara estan pendents d’aclarir-se”.

Cal destacar que algunes d’aquestes contractacions es van portar a terme, a més de per una persecució política —provocant una causa judicial com l’Innova que va arribar a ser arxivada fins a quatre ocasions—, també per a pagar informes que justificaren determinades accions com les transferències de crèdit a IPG perquè eren conscients de la negativa dels funcionaris i habilitats nacionals.