El govern del PP només dóna accés a consultar factures d’IPG per valor de 30 milions d’euros durant una hora

“Les casualitats en política no existeixen tot i que des del PP ens vulguen fer creure que sí”. Així ha valorat hui el regidor socialista Vicent Mascarell el fet que el govern del PP notifique als grups de l’oposició que tindran permís per a consultar les factures de l’empresa pública Iniciatives Públiques de Gandia dels darrers dos anys just el mateix dia en que la Justícia notificava a l’Ajuntament i als socialistes que hi haurà judici sobre aquest tema.

Tal i com ha recordat Vicent Mascarell, aquesta polèmica es remunta a fa mesos, quan els socialistes, després d’esgotar totes les vies possibles per a poder consultar les factures d’IPG per a poder aprovar o no els seus comptes, van decidir acudir a la Justícia per a que un jutge garantira el dret dels regidors del PSPV a consultar aquests documents. Aquesta denúncia va ser admesa a tràmit i, durant aquest temps, el govern no s’ha dignat a rectificar en la seua actitud i ha seguit denegant i posant traves a la tasca d’oposició dels socialistes.

I ha sigut hui quan, després de més d’un any de polèmiques, el govern ha decidit donar l’autorització que els socialistes venien demanant. I ho han fet només unes hores després de conèixer que el Jutjat del Contenciós Administratiu número 8 de València havia establert una data per a celebrar un judici que, tal i com ha dit Mascarell, “tenia perdut l’Ajuntament de Gandia perquè tenim dret de consultar les factures que ens han estat amagant durant dos anys, a l’oposició i a la ciutadania en general”.

Tot i això, Mascarell ha considerat que el permís atorgat pel govern del PP “és una nova burla de Torró a la democràcia, amb el seu caràcter autoritari, i amb el qual pretén fer-nos callar donant-nos una ínfima part del que hem demanat”. I és que els socialistes, pel decret rebut hui, només tindran accés a les factures de l’empresa pública durant una hora d’un dia determinat, i només podrà ser el propi Vicent Mascarell qui consulte els documents.

Des de les files socialistes han considerat “insuficient” el temps donat pel govern per a consultar uns documents que fan referència a dos exercicis de l’empresa pública i que justifiquen despeses de prop de 30 milions d’euros que podria haver gastat IPG dels diners de tots els gandians en festes i saraos de Torró. Mascarell ha dit que “moltes coses deu amagar el PP de Torró en aquestes factures quan només ens ha donat 60 minuts per a fer una tasca que, en condicions dignes, portaria diversos dies de feina”.