El PP de Torró genera en poc més d’un any un deute a proveïdors de més de 35 milions d’euros i posa en perill les nòmines

El govern de la majoria absoluta del PP de Gandia està portant a les arques municipals a una situació de col·lapse absolut que posa en perill el cobrament de les nòmines dels funcionaris locals, tal i com indica l’informe de liquidació del pressupost que elabora l’interventor general de l’Ajuntament de Gandia. I és que el PP ha acumulat, en poc més d’un any, un deute amb proveïdors de 35.156.497,80 euros.

Aquesta és la xifra que posa de manifest l’informe de l’interventor, que també indica que en el mateix període de temps, i a data de 31 de març, el deute de l’empresa pública Iniciatives Públiques de Gandia puja a 8.734.000,74 euros, una quantitat escandalosa que aboca a la dissolució de la mercantil i provoca un terratrèmol comptable a les arques municipals, que ni tan se val paguen a la Seguretat Social, com demostra l’informe de l’Interventor.

Respecte a tota aquesta situació, el regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia i membre de la comissió d’Economia i Hisenda, Vicent Mascarell, ha criticat que “el PP continua vivint absolutament apartat de la societat i de les dificultats econòmiques de l’Ajuntament de Gandia i continua amb una constant festa i sarao mentre ens aboca a la bancarrota absoluta”. I és que el regidor socialista ha recordat que el mateix dia en que la comissió d’Economia del consistori reconeixia aquest escandalós deute, Torró presentava una nova fira taurina i, 24 hores després, una remodelació al Prado pressupostada en més de 2 milions d’euros.

Per a Mascarell, la situació “és del tot insostenible” i reclama d’accions “immediates”, tal i com marca l’informe de l’Interventor Municipal. Tot i això, Mascarell considera “esperpèntic” que, un any després d’aprovar el préstec de 60 milions d’euros per a pagar a proveïdors, “pel qual ens van augmentar brutalment els impostos dels ciutadans i que ens van assegurar que servia per a posar a zero el marcador i pagar al dia als proveïdors, hui es deguen més de 35 milions d’euros a proveïdors”.

Mascarell ha conclòs advertint al govern del PP que “ja hi ha prou de culpar al passat del que ells estan fent”, i ha assegurat que aquest deute “es deu al pagament de sous d’endollats i al pagament de favors a través de projectes que són inviables o innecessaris com són remodelacions de places, compres de boleres, xiringuitos, discoteques i concesionaris de cotxes”.

Extracte de l’informe de l’interventor municipal