El PP torna a mentir amb les bicis públiques, que haurien d’estar en marxa des d’ahir i ni tan sols estan a Gandia

El grup municipal socialista en l’Ajuntament de Gandia ha criticat hui “la nova mentida del Govern del PP”, que va anunciar que el sistema de bicicletes públiques de Gandia tornaria a engegar-se el 15 d’abril. Però la realitat és que a dia de hui, i segons han denunciat els socialistes, “ni tan sols han arribat les noves bicicletes a la ciutat de Gandia, ni les bases estan preparades”.

El regidor del grup socialista Jesús García ha lamentat que Víctor Soler “no deixe de mentir sobre tot allò relacionat amb el sistema de bicicletes públiques”, que a partir d’ara es dirà Saforbici. Així, a la mentida de la data d’entrada en funcionament del suposadament renovat servei, cal sumar la relacionada amb el software utilitzat per a la seua gestió.

En aquest sentit, García ha recordat que Soler va assegurar que el software que s’utilitzava fins ara no era l’adequat i que s’anava a canviar per un millor, però la veritat és que “el software s’ha mantingut, de la mateixa manera que s’han mantingut les bases”, malgrat que Soler assegurara que no funcionaven correctament.

A més, el Govern del PP va afirmar que anava a privatitzar el servei de bicicletes públiques, però segons ha explicat el socialista finalment serà l’empresa pública IPG la que gestione el servei. També van assegurar que modificarien la ubicació de les bases, “però al final no han fet res del que van anunciar”, segons García.

Per tot açò, el regidor s’ha preguntat “què ha passat amb el nou i espectacular software, qué ha sigut de les noves bases en les quals anaven a ancorar millor les bicicletes, per què finalment no s’ha privatitzat el servei i, sobretot, per què a 16 d’abril les noves bicicletes ni tan sols han arribat a Gandia”.

L’única cosa que ha fet el PP fins ara és pintar les bases amb un color diferent, però no les ha reparat malgrat que no han rebut cap tipus de manteniment des que van suspendre el servei i es van deixar d’utilitzar, al novembre de l’any passat.

Els socialistes consideren que totes les preguntes tenen la seua resposta en la voluntat del Govern del PP “de paralitzar el servei de transport públic amb bicicleta per a fer seu el projecte”, encara que des que governen a Gandia “no han sigut capaços, ja no de millorar-ho, sinó de tornar-ho a engegar amb totes les suposades millores que van anunciar a so de bombo i platerets”.