El PSPV celebra la sentència de les treballadores de les Escoletes i demana responsabilitats polítiques a Torró i Cháfer

El PSPV de Gandia ha celebrat hui la sentència que obliga al Govern del PP a readmetre immediatament a dotze treballadores de les Escoletes de Gandia que van ser acomiadades quan es va privatitzar la xarxa. En aquest sentit, els socialistes han valorat que la justícia li haja dit a Torró “que l’Ajuntament no és el seu mas i que en l’administració pública no pot fer el que li dóna la gana”.

Els regidors socialistes Liduvina Gil i Vicent Mascarell s’han referit així a la sentència del Jutjat social número dos de València, “una de les més importants a nivell jurídic, social i polític”, que considera que l’acomiadament de dotze empleades de les Escoletes és nul de ple dret. La sentència obliga per tant al Govern del PP a readmetre immediatament a les educadores i a pagar-los totes les mensualitats des del moment en què van ser acomiadades.

Els socialistes han recordat que referent a la privatització de les guarderies i l’acomiadament de les seues empleades, “Torró s’ha enfrontat a tots: a les treballadores, als sindicats, a l’oposició, als pares i mares i, en definitiva, a tota la ciutadania”. Referent a açò Gil ha recordat que el seu partit ja va advertir a Torró, “en primer lloc que mantinguera la gestió pública de les Escoletes” i que, en el cas que les privatitzara, “exigira a l’empresa adjudicatària la subrogació de les treballadores”.

Referent a açò, han recordat que Torró es va comprometre en la Casa de la Marquesa enfront de tots els ciutadans de Gandia a mantenir el servei públic d’Escoletes si es reduïa a 150.000 euros anuals, i reunions mantingudes amb les treballadores i els pares juntament amb el sindicato UGT ho van fer possible, però Torró “no va complir la seua paraula”.

Per contra, Torró “va preferir utilitzar el seu mètode habitual”, és a dir, “privatitzar la xarxa d’Escoletes, acomiadar a les treballadores sense motiu i endollar a qui li va semblar oportú”. Des del moment en què va arribar al Govern de Gandia, ha aclarit la regidora, “Torró ha pensat que l’Ajuntament era la seua empresa, però hui la Justícia li ha explicat que en l’administració pública no pot fer el que li dóna la gana”.

El problema, han explicat els edils socialistes, “és que la irresponsabilitat de Torró va a costar molts diners a Gandia”, ja que la readmissió d’aquestes treballadores i el pagament dels sous que hagueren cobrat des del seu acomiadament (una xifra que en total ronda els 300.000 euros) “són només el principi”, encara falta conèixer el resultat d’altres processos judicials, com el de la resta d’educadores que van ser acomiadades o els iniciats pels extreballadors de Gandia Televisió.

Hui també s’ha conegut que el Tribunal Superior de Justícia ha ratificat la sentència del jutjat social que condemnava a l’empresa pública de Gandia a readmetre o pagar una indemnització de 50.000 euros a un extreballador de Gandia Televisió.

Per tot açò, Gil i Mascarell han exigit al Govern del PP que complisca “de manera immediata la sentència i que readmeta ja mateix a les dotze treballadores encara que estiga pensant a recórrer la fallada del jutge”, ja que les educadores “ja han estat massa temps sense fer el seu treball per culpa d’un acomiadament que ara s’ha demostrat il·legal”.

A més, han exigit “responsabilitats polítiques” a la regidora d’Educació, Marta Cháfer i a Arturo Torró. Segons els socialistes, Cháfer ha sigut en aquest assumpte “una convidada de pedra, incapaç de gestionar el seu departament”, mentre que Torró “ha sigut el vertader responsable d’aquesta nefasta gestió a la qual avui la Justícia ha donat una forta garrotada”.

Finalment, Liduvina Gil ha demanat al Govern del PP que demane disculpes a les treballadores, “que fins i tot estaven disposades a veure reduït el seu sou per a mantenir el seu lloc de treball”, i de les quals es va arribar a dir que no estaven suficientment preparades. Així mateix, els regidors han donat l’enhorabona al sindicat UGT i han valorat la seua labor de defensa dels treballadors.

 

Vídeos de la roda de premsa de Liduvina Gil i Vicent Mascarell