El PSPV de Gandia celebra el dia del llibre presentant la història del socialisme valencià

L’agrupació local del PSPV-PSOE de Gandia enceta demà la programació de la setmana cultural que han preparat amb un acte per a celebrar el Dia Internacional del Llibre, i ho faran presentant a la seua seu el llibre La pluma y el yunque: El socialismo en la historia valenciana, de Salva Broseta i Manuel Chust, que repassa la història del moviment socialista al territori valencià.

La cita tindrà lloc a la Casa del Poble de Gandia, seu dels socialistes, ubicada al carrer Abat Solà número 86, demà dimarts, 23 d’abril, a partir de les 20 hores. En l’acte estarà present un dels autors del llibre, Salva Broseta, i comptarà amb la presentació de l’historiador Eladi Mainar.

El socialisme com a expressió social i política compta amb una dilatada trajectòria al territori valencià, i aquesta obra analitza el sorgiment i el devenir del socialisme com a idea, partit polític i actor sindical en la història contemporània valenciana. Entre altres aspectes, el llibre tracta la formulació de les primeres idees socialistes en terres valencianes, la formació de les organitzacions i societats de caràcter socialista, la relació amb altres partits o la seua organització sindical, entre d’altres.

Amb aquest acte, els socialistes donen inici a la setmana que han preparat per reivindicar un paper cultural més identitari per a Gandia baix el lema “Més Cultura és la cura”. Una setmana que, tal i com van explicar els socialistes la setmana passada durant la seua presentació, pretén defensar el foment i l’aposta decidida per la cultura com a motor econòmic davant l’abandonament i maltracte que aquest sector està patint amb els distints governs del PP, tant a Gandia com a València i Espanya.

La setmana continuarà el proper dimecres amb la celebració d’una taula rodona per a tractar diferents aspectes d’una correcta planificació cultural que donarà lloc a la presentació d’un manifest signat per diferents personalitats locals del món de la cultura. El divendres, i també dintre del marc d’aquesta setmana, l’exministre d’Educació, Ángel Gabilondo, impartirà una conferència al pati de canyes del Palau Ducal. I el dissabte es portarà a terme una campanya de recollida de donacions de llibres per a engegar una activitat emmarcada dintre del programa internacional de Bookcrossing.