El PSPV de Gandia no acudirà als actes que el govern ha programat per al 9 d’octubre perquè consideren que ho han convertit en un acte del PP

La secretària d’Organització del PSPV-PSOE de Gandia, Diana Morant, ha explicat hui que el seu partit no va a participar dels actes que el govern del PP ha programat per a aquesta vesprada per a celebrar la festivitat del 9 d’octubre. El motiu ha estat, segons Morant, que el PP, un any més, ha utilitzat l’oficialitat de l’Ajuntament de Gandia per a programar actes “dissenyats i fets a la mida del seu partit” amb l’únic objectiu de “recuperar separatismes i polèmiques que els valencians fa molts anys que hem superat”.

La polèmica va saltar ahir mateix quan, a última hora, el PP afegia a la ja de per si polèmica programació del 9 d’octubre la signatura d’un manifest excloent “elaborat per ells mateixos, sense cap tipus de consens i sense comptar amb l’oposició”. Aquest canvi d’última hora ha provocat la indignació dels socialistes que, ja durant els darrers dos anys, han estat denunciant que el PP dóna oficialitat municipal als seus propis actes de partit.

Morant ha explicat que des del seu partit, amb la negativa a participar als actes de hui, volen dir “ja hi ha prou” a un govern a qui li interessa la recuperació de velles polèmiques “que no fan altra cosa que posar ombra a un dia que és la festa de tots els valencians i no només d’ells”. Morant ha explicat que “els socialistes ens sentim valencians tot l’any i no només un dia, tal i com fa el PP” i que, per això, demà participaran dels actes al carrer i programats pel poble i al costat de les associacions “que viuen la festa com el que és: una celebració i no una disputa política que fa temps que s’ha superat a València”.

Després de conèixer ahir la inclusió del manifest en les activitats programades per al 9 d’octubre, els socialistes van assegurar al govern que si aquest es retirava, participarien de l’acte. Davant la negativa i l’autoritarisme del govern del PP, els socialistes asseguren que “no anem a participar en un acte on el PP la única cosa que vol és classificar-nos de valencians bons o dolents segons si signem o no públicament el seu manifest, i no els ho anem a consentir”.

Morant ha finalitzat assegurant que “els socialistes anem a seguir sent el partit dels valencians del poble que treballen per tal de superar la nefasta gestió política i econòmica que el PP ha portat a terme en la Comunitat Valenciana i que ens ha portat a ser la imatge del ridícul i l’exemple de la mala gestió”.