El PSPV demana la suspensió del concurs d’idees de l’Ahuir perquè el considera “una trampa de Torró”

El PSPV-PSOE de Gandia ha contestat hui amb contundència a l’anunci del govern del PP de posar en marxa un concurs d’idees per a abordar el futur de l’Ahuir. En veu del seu regidor Vicent Mascarell, el principal partit en l’oposició ha demanat la suspensió del concurs perquè el consideren “una trampa d’un govern que pretén disfressar de democràtica i participativa la venda d’una platja verge que suposarà un pelotazo”.

Vicent Mascarell ha comparegut hui en roda de premsa per a recordar que, més enllà de la farsa del concurs d’idees presentat per Víctor Soler la setmana passada, s’amaga la vertadera intenció de Torró: “vendre l’Ahuir al millor postor”, tal i com ell mateix va declarar en Ràdio Gandia a inicis de la legislatura. I és que per als socialistes, el concurs presentat pel PP demostra que el govern de Torró sap el que vol fer “i no té res a veure amb el que la gent li puga proposar en el concurs”.

De fet, tal i com ha explicat el socialista, el propi govern ja ha dit que el guanyador del concurs no vincula que la seua idea siga la que es porte finalment a terme. A més, des de les files socialistes lamenten que la dictadura política del PP els ha portat a fer les bases per a aquest concurs fent trampa des del minut zero i no donant cap participació ni a l’oposició ni a col·lectius socials.

Per això, el concurs té algunes contradiccions com el fet que els participants no tenen una llibertat absoluta a l’hora de presentar idees i s’han de cenyir a uns patrons marcats pel govern, o el fet que la idea guanyadora no té vinculació garantida en el resultat final o, el que és més greu, que només es donen 30 dies per a la presentació dels projectes. Temps que els socialistes consideren “ridícul” per a un pla que afecta a una de les poques i més grans platges verges que queden en la costa valenciana.

Per això, els socialistes li han demanat al PP la suspensió immediata del concurs “per tal de, si volen fer un concurs d’idees i donar participació, ho facen com cal, ben fet, comptant amb tots i pactant les bases i no fent el que a ells els dóna la gana”, perquè sembla que Torró “té molta pressa per a portar a terme el seu ‘pelotazo’ de la legislatura”. Un ‘pelotazo’ on el propi govern ja ha informat que pretén ubicar hotels, zones residencials i espais d’oci.

Precisament, els socialistes vinculen directament tota aquesta operació a l’alcalde de Gandia i a la seua situació financera. De fet, el propi Mascarell ha dit que “no es pot permetre, i els socialistes no ho anem a permetre, que un alcalde que està inhabilitat per a gestionar el seu propi patrimoni siga qui decidisca el futur d’una platja verge”, perquè, segons ha dit, la batejada com a “la joia de la corona” és un caramel “molt golós per a un empresari que està en situació de fallida absoluta”.

Mascarell ha finalitzat explicant que els socialistes van a seguir defenent que la platja de l’Ahuir siga “pública, protegida i per a tots els ciutadans” i no un espai amb el qual es faça negoci.