El PSPV demana paralitzar el lloguer de Búho i destinar els diners a insonoritzar el Centre Social del Raval

La regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Diana Morant, ha demanat hui al govern del PP paralitzar l’operació de lloguer del local de la discoteca Búho i destinar els diners que tenia previst gastar el consistori en millorar i insonoritzar el Centre Social del Raval per a que la banda de Cornetes i Tambors puga assajar a un local municipal.

La proposta dels socialistes sorgeix arran de la mesa de contractació que es va celebrar la setmana passada i en la qual el govern va donar llum verda a una nova operació de rescat a un empresari de la nit, tal i com han estat denunciant des del primer moment els socialistes. Així, l’acord és pagar 1.770 euros mensuals  als propietaris del local durant els propers 20 anys (el que suposa un cost de 424.000 euros) i, a més, pagar 280.000 euros per a insonoritzar el local. Tot plegat suma una quantitat de 704.000 euros.

El govern del PP justifica tota aquesta operació en la necessitat de la Banda de Cornetes i Tambors de l’Ecce Homo de Gandia d’un local adequat per als seus assajos, que havien presentat problemes de soroll amb veïns del barri del Raval. En un principi, tant la banda com l’associació de veïns van proposar que el Centre Social del Raval s’insonoritzara per a que els músics continuaren assajant allí com venien fent però sense provocar cap molèstia als veïns. Però el govern sempre ha donat com a resposta que es tractava d’una despesa massa cara. Morant ha afegit al respecte que “ara, en canvi, rescatar a l’empresari de Búho no ens resultarà car, sinó caríssim”.

Morant ha declarat que “no té cap sentit que el consistori pague la insonorització d’un local privat tenint al barri un centre social modern i on la banda de cornetes i tambors ja ha assajat durant un temps i complia les seues necessitats”. La regidora socialista ha explicat que “com que el problema de que la banda assage al Centre Social del Raval és el soroll, i el local de Búho no compleix les condicions d’aïllament acústic, pensem que els més de 280.000 euros que van a gastar-se en insonoritzar un local privat han d’invertir-se en un centre social públic i de tots els gandians”.

La regidora socialista ha considerat “de vergonya” que en plena crisi, amb famílies que no tenen per a acabar de passar el mes, el govern del PP signe un acord per a gastar més de 700.000 euros en un local podent resoldre el problema dels assajos de la banda amb menys de la meitat d’aquest import. Morant ha dit que l’operació “es tracta d’una nova demostració de que el PP de Torró només té diners per a allò que a ells els interessa i que si no accepten la nostra proposta quedarà demostrat que la seua vertadera intenció és rescatar novament a un empresari”.

En aquest cas, Morant ha insistit en el que des del seu partit han estat denunciant des del primer dia: una nova operació per a rescatar a un empresari amic del PP i de Torró, semblant a altres que ja s’han fet aquesta legislatura com la de la compra de l’edifici de la Citroën, la de la galeria comercial de l’Hotel de la platja de Gandia per a fer cinemes i boleres o el lloguer de la discoteca Cocoloco. Així, el govern del PP torna a pervertir la relació entre allò públic i allò privat, mesclant negocis particulars amb diners públics. Morant ha conclòs dient que “els diners dels gandians han de gastar-se per a garantir treball, igualtat d’oportunitats, serveis socials i ajudes a les persones que més ho necessiten”.