El PSPV demana prorrogar els contractes de les persones incloses en l’últim Pla d’Ocupació davant la passivitat del govern del PP

El grup municipal socialista en l’Ajuntament de Gandia ha demanat hui que es prorroguen els contractes de treball de les persones emprades pel consistori gandià amb l’últim Pla d’Ocupació, que van ser contractades el passat mes de desembre de 2013 i el dia 1 de maig tornaran a engrossir les llistes de l’atur.

Segons ha explicat la regidora socialista Diana Morant, el passat mes de desembre l’Ajuntament de Gandia va contractar de forma directa a 155 persones per a realitzar tasques de manteniment i serveis bàsics i a altres 80 persones, titulats menors de 35 anys, dins del Pla d’Ocupació Juvenil, que es va engegar a proposta dels socialistes.

El contracte, que en principi era de tres mesos, es va prorrogar el passat mes de març durant trenta dies més “perquè el Govern del PP encara no havia preparat ni engegat un nou pla de contractació directa d’aquest tipus”. Un mes després, ha assenyalat Morant, “segueix sense existir”, per la qual cosa els socialistes han demanat “que es prorroguen de nou els contractes fins que l’Ajuntament tinga prevista la posada en marxa d’una nova remesa de contractacions”.

La selecció i contractació de les persones que van aconseguir una ocupació al desembre de 2012 “va suposar un procés llarg en el temps”, de manera que els socialistes han demanat que es prorroguen aquestos contractes “fins que els nous estiguen completament preparats, de manera que no es desaprofiten les setmanes o mesos que dure el procés”.

El Govern del PP, ha indicat l’edil, “no pot permetre’s perdre ni un sol dia per a crear ocupació a Gandia” i per açò els socialistes han reclamat aquesta “pròrroga excepcional, perquè la situació de crisi i les xifres de l’atur a Gandia també són excepcionals”.

La regidora ha recordat que el Pla d’Ocupació Jove pel qual es va contractar a 80 titulats universitaris menors de 35 anys es va engegar arrel d’una proposta dels socialistes de Gandia. En aquest sentit, ha recordat també que la proposta del PSPV per a crear ocupació entre els joves gandians “era molt més ambiciosa” i que el Govern del PP va demanar un poc de paciència per a poder engegar totes les iniciatives proposades pels socialistes.

Aquestes mesures incloïen la signatura de convenis amb les universitats i les associacions d’empresaris, el treball social protegit i la creació d’un concurs d’idees per a emprenedors de la ciutat. No obstant açò, “han passat sis mesos des que el PP va demanar paciència per a engegar el Pla íntegrament i encara estem esperant al fet que es posen a treballar de debò perquè un problema tan greu com la desocupació entre els joves se solucione”.