El PSPV proposa al govern enviar una ajuda econòmica per a les víctimes del supertifó de Filipines

El PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia ha proposat hui per escrit al govern del PP de la ciutat que es destine una quantitat econòmica d’entre 6.000 i 12.000 euros per a ajudar als damnificats del supertifó Haiyan que fa uns dies va assolar una zona de Filipines, provocant la mort de més de 10.000 persones.

Tal i com ha explicat la regidora Diana Morant, el que des de les files socialistes proposen és el mateix que s’ha fet en altres ocasions “quan Gandia s’ha solidaritzat amb zones del planeta afectades per catàstrofes naturals sense precedents”. Morant ha afegit que des de les seues files són conscients de la delicada situació que viuen molts espanyols però ha recordat que “ara, a les Filipines, hi ha milers de persones que no tenen absolutament res i necessiten la solidaritat de tots per a qüestions tan bàsiques i necessàries per a la supervivència com l’aigua potable o un sostre per poder refugiar-se”.

La proposta dels socialistes contempla, a més de destinar una quantitat econòmica, que l’executiu de Gandia es reunisca amb ONG presents a Gandia i que desenvolupen projectes a la zona afectada, com per exemple Creu Roja, seguint el protocol que s’ha realitzat en altres ocasions per a ajudar a països afectats per catàstrofes naturals.

A més, Morant ha anunciat que des del seu partit van a destinar el 0,7% de les seues nòmines del segon semestre de 2013 per als treballs que la Creu Roja ja està desenvolupant a Filipines. Morant ha assegurat que “es tracta d’una qüestió d’humanitat i solidaritat per a ajudar a unes persones que de la nit al matí s’han quedat sense res”.

Els socialistes continuen així restituint una mesura solidària que el govern del PP de Torró va suprimir, donat que durant els governs socialistes, Gandia destinava el 0,7% del pressupost a projectes solidaris de la ciutat, ajuda que va suprimir l’actual govern. Durant el primer semestre de l’any, els socialistes de Gandia van destinar el 0,7% de les seues nòmines a Associació Comarcal d’Ajuda al Poble Sahrui (ACAPS), i en aquesta segona meitat de l’any, l’ajuda serà per a Creu Roja.