El PSPV-PSOE acudirà als tribunals si el Govern del PP no els deixa veure les factures de les empreses públiques

El grup municipal socialista en l’Ajuntament de Gandia ha anunciat hui que acudirà als tribunals si el Govern del PP no els deixa veure les factures de les empreses públiques de la ciutat, a les quals els han negat l’accés fins en set ocasions malgrat estar en període d’exposició pública. Els socialistes han assegurat que l’actitud del PP “suposa una infracció dels drets fonamentals” i han explicat que aniran als tribunals “per a garantir l’accés a la informació”.

El regidor Vicent Mascarell ha explicat que l’exposició pública del Compte General de l’Ajuntament “és un període en el qual la comptabilitat i les factures de la corporació estan a l’abast de l’oposició”. Durant un període mínim de quinze dies i de forma excepcional, les factures dels departaments de l’Ajuntament, dels seus organismes autònoms i de les empreses públiques poden ser revisades pels membres del consistori.

Els regidors del PSPV-PSOE de Gandia sí han pogut accedir a les factures dels departaments de l’Ajuntament i dels organismes autònoms, però segons ha denunciat Mascarell “el Govern del PP ha impedit a l’oposició veure les factures de les diferents empreses públiques”, la qual cosa significa que els populars “estan vulnerant un dret que té l’oposició i una obligació del Govern municipal”.

Per açò, i després d’acudir en reiterades ocasions a la seu de l’empresa pública per a poder veure les factures, obtenint solament la negativa del gerent, Mascarell es va veure obligat “a acudir amb un notari per a acreditar que el Govern del PP estava privant a l’oposició d’un dret essencial”.

El notari, en l’acta que va alçar després de la visita a la seu de l’empresa pública, certifica “que no es va deixar als socialistes accedir a aqueixa documentació essencial per a determinar l’estat del compte general”. A més, i com a curiositat, l’acta també acredita que la persona que va negar l’accés a les factures va ser Javier Viciano, antic assessor del PP el lloc del qual va desaparèixer en honor de l’estalvi, com el dels assessors dels altres partits, “però que ara apareix recol·locat com a responsable de recursos humans de les empreses públiques”.

Davant la negativa del Govern del PP de mostrar les factures de les empreses públiques, els socialistes s’han preguntat “què han d’amagar Torró i el PP” i si “pensen que l’oposició i la ciutadania són ximples”. Referent a açò, han recordat que entre les factures de les empreses públiques estan els pagaments a Julio Iglesias, les despeses del Maremàgnum, les corregudes de bous, la compra de boleres i cinemes i l’adjudicació dels quiosquets, així com els procediments de contractació d’empreses i de personal.

En aquest sentit, Mascarell ha assegurat que “no és casualitat que el PP no deixe veure a l’oposició les factures de les empreses públiques” i que encara que el Govern de Torró “presumeix de transparent” la veritat és que “tot és mentida, tot és un conte”.

Vídeo de la roda de premsa de Vicent Mascarell: