El PSPV-PSOE demana la destitució de Gonzalo Morant com a gerent d’IPG per impedir l’entrada de regidors socialistes a un edifici municipal

El Grup Municipal del PSPV-PSOE de Gandia ha demanat hui el cessament immediat de Gonzalo Morant com a gerent de l’empresa pública Iniciatives Públiques de Gandia per haver impedit l’entrada de regidors socialistes en l’edifici municipal del Tossal, on es troba ubicada la seua oficina dintre d’IPG.

Els regidors socialistes s’han trobat hui amb una desagradable sorpresa quan s’han dirigit a les dependències de l’edifici Tossal i la persona encarregada de la informació els ha dit que tenia ordre de Gonzalo Morant de no deixar entrar a cap regidor socialista en l’edifici. Han sigut Vicent Mascarell i Liduvina Gil els qui s’han assabentat amb estupor d’aquesta antidemocràtica decisió.

Només uns minuts després, i en assabentar-se de la situació, el regidor no electe Javier Reig ha desautoritzat al gerent de l’empresa pública i ha revocat la seua ordre, donant permís, de nou, a tots els regidors per a poder accedir a l’edifici Tossal.

Mascarell recorda que aquesta no és una actitud aïllada de Gonzalo Morant, que “constantment està donant mostres d’abús de poder i actituds antidemocràtiques molt allunyades del dret que, com a regidors de l’oposició, tenim els socialistes”. Així, Mascarell ha recordat que Morant s’ha negat en reiterades ocasions a mostrar documentació i informació pública als regidors socialistes, els ha amenaçat en locals públics, els ha parlat de manera sexista i ara els ha evitat l’entrada a un edifici municipal.

Mascarell també ha volgut agrair la rectificació i intermediació de Javier Reig en tot aquest assumpte, però ha recordat que “no es poder seguir consentint actituds dictatorials i antidemocràtiques en nom de l’Ajuntament de Gandia”, i ha lamentat que “al gerent de l’empresa pública i tresorer del PP el mantenen perquè val més pel que calla que pel que parla”.

I és que els socialistes han recordat que Gonzalo Morant és una de les peces claus en tota la trama del voltant de Torró. Així, se’l coneix com al tricomptable perquè és l’encarregat de gestionar els números de l’empresa pública IPG, de les empreses privades i possessions de Torró i de la caixa del PP de Gandia.

Portes tancades en un edifici d’ús popular

A més d’aquest desagradable episodi, els socialistes volen denunciar que en l’edifici Tossal, on estan ubicades, entre d’altres, les dependències del Centre Internacional de Gandia o Benestar Social, l’Ajuntament ha ubicat una tanca i s’exigeix acreditació per tal d’accedir a l’edifici. En aquest sentit, els socialistes lamenten que en plena crisi i amb centenars de famílies de Gandia amb problemes, accedir a Benestar Social siga tan complicat, allunyant-se així de la ciutadania que necessita l’ajuda pública.

Entrada de l'edifici Tossal
Entrada de l’edifici Tossal