Els 13 enxufats de NNGG a l’Ajuntament de Gandia ens costen més de 200.000 euros a l’any

Aquesta setmana, amb motiu de les vacances d’agost, el PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia canvia la dinàmica de la campanya “El enchufado de la semana” per a encetar un breu cicle de recopilació de la llista per diferents sectors, demostrant d’on provenen els més de 55 endollats que omplin despatxos i oficines i que demostren que cada retall anunciat en personal i que es ven com a estalvi “en realitat és una mentida, perquè cada dia hi ha més col·locats”.

Aquesta recopilació de la galeria d’enxufats comença amb un dels col·lectius que més estómacs agraïts acumula en aquests dos primers anys de govern de la majoria absoluta del PP. Aquest col·lectiu no és altre que las Nuevas Generaciones, la formació política juvenil del PP, que acumula 13 dels 48 endollats que fins ara han destapat els socialistes. Una nòmina que arriba fins als 187.000 euros anuals, prenent com a mitja un sou de 1.200 euros mensuals nets (la qual cosa suposa que el cost total per al consistori superaria sobradament els 200.000 euros anuals).

En aquests dos primers anys de legislatura del PP, qui va arribar al govern des de la presidència de les NNGG, Víctor Soler, només ha fet els seus deures en matèria de Joventut assegurant-se de que els seus amics trobaren acomodo. Així, la promesa del “Ahora Empleo” només ha estat efectiva per als joves del PP.

Entre aquestes 13 persones de las Nuevas Generaciones del PP que perceben un sou municipal es troben pràcticament tots els membres de l’executiva de la formació política que ara presideix Alberto Moratal, qui abandera aquesta llista d’endollats. Així, és comprensible que el propi Moratal propose suprimir les ajudes a entitats polítiques juvenils, perquè coneixen altres maneres de finançar-se amb els diners de tots.

I mentre es respira aquest panorama pels corredors de l’Ajuntament, amb joves del PP sense cap formació cobrant un sou dels diners de tots els gandians, altres joves de la ciutat han de fugir a altre països buscant un sou que els permeta fer la seua vida. Aquesta és la política d’ocupació i de Joventut del PP, incapaç de llençar cap proposta efectiva i que, amb un atur juvenil desorbitat, s’ha permès el luxe de suprimir el Pla d’Ocupació Juvenil que va posar en marxa l’any passat a petició de Joves Socialistes.

Les 13 persones de NNGG que componen la llista d’endollats són: Alba Frasquet, Alberto Moratal, Ainara Aparisi, Maximiliano Doncel, Javier Ruiz, Carlos Bolta, Javier Martínez, Lara Ramírez, Carlos Moncho, Santi Montolío, Soraya Díaz, Dani Terrades i Ángela Miñana.