Els impagaments del govern del PP provoquen que les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària no cobren la nòmina del mes de gener

Una vegada més, els impagaments del govern del PP de Torró i Guillermo Barber posen en perill un servei social a Gandia. En aquesta ocasió són les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAT) les qui no han cobrat les seues nòmines del mes de gener degut a l’enorme deute que arrossega el PP amb l’empresa que gestiona el servei.

No és la primera vegada que aquestes treballadores pateixen la pèssima gestió del PP a Gandia, ja que primer van córrer perill els seus llocs de treball quan es va canviar d’empresa concessionària en octubre de 2011 i no es va demanar la subrogació de les treballadores i ara, per segona vegada (ja va passar en el mes de novembre de 2012) les treballadores no han cobrat les nòmines, en aquest cas del mes de gener.

I és que, tal i com ha recordat la regidora socialista Liduvina Gil, “Torró i Guillermo Barber, diguen el que diguen, no paguen ni a proveïdors ni a entitats bancàries perquè prefereixen gastar-se els nostres diners en pagar a qui ells volen amb festes, concerts, bous i en comprar locals com boleres, concessionaris o discoteques”.

Gil ha explicat que aquest servei dóna treball a una desena de persones i s’atenen a una mitja de més de 50 persones al mes. Unes dades que no li han importat al regidor d’Economia i Hisenda a l’hora de pagar, perquè són tantes les mensualitats que li deu a l’empresa concessionària que aquesta ja ha advertit a les treballadores que no els podrà pagar fins que l’Ajuntament de Gandia no es pose al dia.

Per això, els socialistes han urgit al govern del PP a pagar “immediatament” a l’empresa adjudicatària “perquè no són només els treballadors del CRIS, que depenen de la Generalitat, els qui tenen problemes a l’hora de cobrar”, i ha lamentat que, en aquest cas, sí que es tracta d’una competència directa de l’Ajuntament de Gandia, que no compleix amb les seues obligacions.

Gil ha conclòs lamentant que el govern del PP se les dóna de social “mentre que no té diners per a aquestes qüestions i gasta a mans plenes en saraos”, i ha recordat que quan era el PSPV-PSOE qui estava en el govern “no van faltar mai diners per a que cap treballador que depenguera del consistori es quedara sense cobrar una nòmina”.