Els pressupostos de 2014 retallen en Educació, Benestar Social, Ocupació i subvencions

“Els pressupostos que el PP pensa aprovar per a 2014 van a suposar més patiment i més esforços a la població de Gandia per culpa de la nefasta gestió del PP de Torró”. Amb aquestes paraules ha començat la regidora socialista Ana Garcia la seua valoració dels comptes que fa uns dies va presentar l’executiu del PP als veïns de la ciutat.

I és que les xifres que inclou els pressupostos de 2014 contemplen retallades importants en matèries com Educació (300.000 euros menys que enguany), Benestar Social (90.000 euros menys que enguany i 900.000 euros menys que en 2012), Ocupació (150.000 euros menys per al CSI-COM) i en subvencions, on s’aprecia la retallada més gran, de més de 2 milions d’euros respecte a 2013.

Unes retallades que per als socialistes són la “conseqüència directa al rescat de 22 milions d’euros que va a fer l’estat espanyol a Gandia pels impagaments de Torró als proveïdors de la ciutat generats pel seu govern en només un any”, ha explicat Garcia. Un rescat que, per contra, el govern ix a vendre com si es tractara d’un regal “mentre que la realitat és que comporta retallades en els les àrees on més cal invertir ara però on sempre retallen els governs del PP”. Per contra, el pressupost augmenta en un milió d’euros en Mobilitat, on Garcia assegura no entendre per què “si l’Urbanet, segons Torró, era a cost zero”.

Més enllà d’aquestes retallades, Garcia no ha dubtat en qualificar la presentació dels pressupostos als veïns de la ciutat com una “presa de pèl i un paripé”. Segons ha explicat la regidora socialista, el govern ja va advertir que les xifres presentades eren inamovibles, fent completament inútils les opinions i propostes dels veïns. A més, la informació entregada és “ridícula i insuficient” com per a poder opinar o proposar absolutament res perquè no es descriuen les despeses.

A més, la regidora socialista ha considerat que el govern ha tornat a menysprear als membres de l’oposició “no tenint-nos en compte en cap moment per a l’elaboració dels pressupostos i no convidant-nos a participar en l’acte en el qual el presentaven als veïns”, encara que Garcia ja ha dit que “lamentablement és una actitud a la que ja ens ha acostumat aquest govern que pretén fer-nos callar”.

Un altre aspecte que ha criticat Garcia dels pressupostos és que, des de les files socialistes, consideren que són “falsos” i amb “diversos defectes”, com per exemple un desajust entre els ingressos i les despeses de més de 350.000 euros, la qual cosa vol dir que el govern de Torró preveu gastar més del que s’ingressarà. Respecte a aquesta situació, Garcia assegura que el pressupost de 2014 contempla 11,5 milions menys en ingressos, davant la qual cosa es pregunta la socialista “què passa amb l’eficàcia de la Diputació en la recaptació dels impostos dels gandians?”.

I com a conclusió a la falsedat de les xifres presentades, Garcia ha explicat que, una vegada més, el govern no inclou el pagament de totes les obligacions i contractes que té signats, la qual cosa suposa que els pressupostos “no són reals ni estan ajustats a la legalitat”. A més, Garcia ha explicat que el govern menteix quan diu que es necessitaven 22 milions d’euros per a pagar les amortitzacions bancàries, mostrant un document de la Intervenció Municipal on s’especifica que la quantitat en 2013 era de 7.900.000 euros.

Per tot això, la socialista ja ha avançat que el seu grup municipal participarà en la Comissió on el govern presente a l’oposició les xifres i faran propostes “més realistes i solidàries amb els veïns de la ciutat”, i que en cas de no ser acceptades, “estudiarem tornar a impugnar els pressupostos com vam fer en 2013”.