Els socialistes acudeixen a la justícia per a tenir accés a les factures de l’empresa pública IPG

Finalment, i després de les constants i repetides negatives per part del govern del PP de Gandia a donar accés a la informació de les factures i les xifres dels comptes de l’empresa pública Iniciatives Públiques de Gandia, el PSPV-PSOE acudirà a la justícia per tal que siga aquesta la que decidisca si els regidors de l’oposició tenen o no dret a accedir a aquesta informació que afecta als diners públics.

Així ho ha anunciat hui el regidor socialista en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, qui ha afegit que el seu partit acudeix a la justícia “amb pena i resignació” i com a últim recurs després d’haver intentat “per totes les vies possibles” que el govern de Gandia els mostre les factures i el detall dels comptes que fa mesos que van aprovar sense donar accés a les mateixes a l’oposició. Així, Mascarell ha recordat que en dos anys de legislatura els socialistes han reclamat aquesta informació verbalment, per escrit i davant de notari, sense tenir cap èxit.

Tal i com ha explicat el regidor socialista, la denúncia es va presentar la setmana passada davant el Contenciós Administratiu per tal de reivindicar el dret fonamental dels regidors a l’accés a la informació, un fet reconegut en l’article 23 de la Constitució Espanyola i que el govern del PP vulnera constantment. Per això, els socialistes aprofiten l’equador de la legislatura per dir “prou a un govern que no compleix la llei i maltracta a l’oposició” i han anunciat un canvi en la manera d’exigir la informació a un govern que no escolta a l’oposició.

El regidor socialista ha puntualitzat que faran ús del dret d’acudir a la justícia perquè “el govern del PP està utilitzant l’empresa pública de manera partidista i per a amagar assumptes cada vegada més obscurs”. Així, tal i com ha recordat Mascarell, mentre Torró anunciava que l’empresa acabaria liquidant-se, en realitat el que ha fet és generar un deute de 8 milions d’euros en un any.

Mascarell ha insistit en definir Iniciatives Públiques de Gandia com “l’abrevadero d’endollats i militants del PP i una màquina de generar deute públic”. Per això, els socialistes, tal i com ja han dit en diverses ocasions, faran “tot el possible per tal de saber què està passant en l’empresa pública i què s’amaga darrere de la mateixa”. Així, entre d’altres, l’accés a les factures permetria saber què han costat els concerts de Julio Iglesias o Tom Jones, les corregudes de bous, el Maremagnum o el sou de més de 50 endollats.

I és que els socialistes lamenten una vegada més que un personatge sinistre com és Gonzalo Morant, actual gerent de l’empresa Iniciatives Públiques de Gandia, estiga portant a l’empresa pública a la bancarrota al temps que malgasta a mans plenes els diners de tots els gandians i maltracta a l’oposició de manera antidemocràtica.

Informació del solar de McDonald’s

Vicent Mascarell ha aprofitat la compareixença davant la premsa per tal de confirmar que, efectivament, el grup socialista va rebre el dia 15 de maig una resposta del govern donant accés a la informació de l’adjudicació del solar on s’ubica McDonald’s, de la mateixa manera que dos dies abans, el dia 13, s’havia denegat la mateixa. Un error en la notificació del paper va provocar les declaracions del passat divendres. Tot i això, Mascarell recorda que són desenes les peticions que els socialistes han fet i que no han rebut solució per part del govern, tal i com demostra la denúncia contra l’Ajuntament per l’opacitat en l’empresa pública.