Els socialistes consideren una nova “estafa” que el govern venga la modificació d’ordenances com una rebaixa d’impostos

Els socialistes de Gandia han volgut denunciar hui que durant aquesta setmana, els membres del govern del PP de Gandia han volgut sumar-se a l’hipòcrita i mentider argument que esgrimeix el PP nacional en la seua intenció de vendre que la recuperació del país està a prop. Així, Guillermo Barber i Víctor Soler van tractar de vendre una suposada rebaixa d’impostos que, des de les files socialistes, consideren una nova “estafa” dels dirigents del PP als ciutadans de Gandia.

La regidora del PSPV en l’Ajuntament de Gandia, Ana Garcia, ha explicat que després de la modificació d’algunes ordenances municipals, “la immensa majoria de la població de Gandia, a més d’estar atabalada pel problema de l’atur, continuarà pagant més impostos que mai per a que el PP puga seguir pagant les festes i els saraos que Torró paga amb els diners de tots els gandians”.

Així, tal i com ha explicat Garcia, tant la reducció de l’impost de vehicles com les bonificacions en l’IAE “només van a beneficiar a una quantitat ínfima de gandians”, doncs la primera només afecta als vehicles de més de 25 anys i que tinguen una catalogació d’ ‘antics’. En el cas de l’IAE, les bonificacions només beneficiaran als empresaris que facturen més d’un milió d’euros a l’any i contracten a persones de Gandia, la qual cosa, tal i com explicava Ana Garcia, “deixa de costat a la vasta majoria d’empresaris de Gandia que viuen moments de tremenda dificultat”.

Respecte a aquest impost, Garcia ha recordat que les empreses que contractaven a persones ja rebien bonificacions, i que la única variació que ha fet el govern del PP és acotar la reducció de l’impost a les contractacions de persones que visquen a Gandia.

Pel que fa a l’anunci que va fer Barber respecte al cobrament de l’IBI, Garcia ha recriminat al regidor del PP el seu “cinisme” tractant de tirar-se flors quan ha sigut “el regidor d’Economia que més ha colpejat a la butxaca dels ciutadans amb una pujada de l’IBI que encara hui paguen els gandians”. Així, Garcia ha dit que els gandians van a seguir pagant més IBI per les gestions del PP tant a Gandia com a Espanya, que no han deixat d’augmentar impostos just després de prometre, en campanya electoral, que els baixarien.

Per últim, Ana Garcia ha volgut recordar als membres del govern que baixar impostos no és augmentar les zones de l’ORA de Gandia ni aplicar un cobrament d’un euro per estacionar a terrenys on, fins ara, els ciutadans aparcaven els seus cotxes de bades per tal de cobrir la manca de llocs d’aparcament que pateixen alguns barris de la ciutat.