Els socialistes de Gandia assessoraran a comunitats de veïns i proveïdors a qui l’Ajuntament els deu diners

Els socialistes de Gandia han presentat hui una nova proposta que llancen per a combatre els impagaments de l’Ajuntament de Gandia, governat pel PP, amb proveïdors i comunitats de veïns de la ciutat. Es tracta de l’obertura d’una oficina d’assessorament jurídic que ajudarà als afectats d’aquests impagaments a reclamar-li a l’administració allò que els deu. Es tracta de l’Oficina d’Atenció als Afectats pels Impagaments de l’Ajuntament de Gandia.

El portaveu de l’executiva local de Gandia i vicesecretari de Comunicació, Jose Manuel Prieto, ha sigut l’encarregat de presentar aquesta nova oficina que van a posar en marxa els socialistes de Gandia. “Com que és un fet constatable que el govern del PP no està pagant a ningú, ni a proveïdors ni a veïns que han demanat ajudes, els socialistes donem la mà a totes aquelles persones que necessiten assessorament per a reclamar formalment aquests diners”, ha dit Prieto.

Jose Manuel Prieto i Patricia Buigues
Jose Manuel Prieto i Patricia Buigues

Tal i com ha explicat el portaveu socialista, el govern del PP, després de dos rescats de l’Estat en forma de préstec de 80 milions d’euros per a pagar a proveïdors i que van comportar “una pujada brutal dels impostos”, van assegurar que pagarien al dia a les empreses que prestaren serveis per a l’Ajuntament. Però a dia de hui “el PP de Torró continua sense pagar ni un euro a ningú perquè prefereix gastar els diners dels gandians en comprar boleres, cinemes, concessionaris de cotxes, rescatar discoteques, concerts i corregudes de bous”.

Per això, la intenció dels socialistes és “oferir una oficina amb personal qualificat que ajude a totes les persones de Gandia que no saben on anar o què fer per a reclamar el que se’ls deu”. Prieto ha posat l’exemple de les comunitats de veïns a les quals el consistori els va concedir una ajuda per a realitzar una rehabilitació i que encara no han cobrat, o aquells proveïdors que tenen factures pendents de cobrar des de fa més de tres mesos.

La intenció, ha explicat el portaveu de l’executiva socialista, és “mostrar-nos als ciutadans com una alternativa seriosa de govern que es preocupa pels seus problemes i que treballa per a ajudar-los”. I ho faran amb aquesta idea “propositiva” amb la qual “demostrem als ciutadans que els socialistes som la seua eina per a reivindicar allò que els pertany”.

L’advocada i vicesecretària d’Acció Social del PSPV a Gandia, Patricia Buigues, que serà una de les encarregades de portar endavant l’oficina en qüestió, ha explicat que “malauradament, aquest govern del PP viu d’esquenes a la ciutadania i als seus problemes i només està preocupat per salvar la papereta als seus amics”. Per això, ha explicat, en els pressupostos de 2014 no s’han consignat partides per a fer front al pagament de deutes com la sentència de les educadores de les Escoletes o els milers d’euros que deuen a comunitats de veïns “que ja han pagat per la rehabilitació feta i fa anys que esperen els diners”.

Una situació que, segons Buigues, “s’agreujarà més encara ara que el Ministeri d’Hisenda de Montoro ens ha rescatat i intervingut i van a pujar impostos i retallar en despeses per a poder fer front al deute que han provocat amb la seua política de festes i saraos”.

Buigues ha explicat que l’oficina romandrà oberta a la seu dels socialistes de Gandia, situada al carrer Abat Solà número 86. L’horari d’atenció a les persones afectades serà els dijous de 18 a 20 hores. Buigues ha conclòs assegurant que “les persones que formarem part d’aquesta oficina treballarem al costat dels ciutadans per a tractar que cobren el que és d’ells en un moment on no és tolerable un retard tan exagerat en el pagament des de l’administració pública” i ha apuntat que “al govern del PP no li eixirà de franc no pagar als ciutadans de Gandia”.